Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

elenmek ne demek?

 - 3 sözlük, 5 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

elenmek anlamı
(nsz) 1. Eleme işine konu olmak veya eleme işi yapılmak: "Kuyunun başında unum elenir / Kaytan bıyıklarım kana belenir." -Halk türküsü. 2. Sınavda başarısız sayılmak: "İstekliler birer birer elenince en heveslisi ile karşı karşıya kaldı." -H. Taner. 3. mec. Süzülmek: "Bahçeye, kafeslerde elenen solgun bir ışık vurmuş." -Y. Z. Ortaç. 4. sp. Yarışma dışı kalmak, yarışmadan çıkarılmak.

Türkçe - İngilizce

elenmek anlamı
fiil
1) eliminate

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

élenmek anlamı
Alay etmek, eğlenmek.

Hasanoğlan -Ankara

elenmek anlamı
Durmak, beklemek.

Davulku *Hekimhan Malatya

elenmek anlamı
Yaşamak, geçinip gitmek

Kırşehir

elenmek eş anlamlısı

süzülmek
(nsz) 1. Süzme işine konu olmak: Bal süzüldü. 2. Akmak: Gözlerimden yaşlar süzüldü. 3. Kuş kanatları gerili olarak görünür bir hareket yapmadan havada ilerlemek: "Kuş, gene havada süzülüp daireler çiziyor." -M. Ş. Esendal. 4. mec. Sessizce ve görünür bir hareket yapmadan ilerlemek: "Baktım süzülüp geçti açıktan iki sandal." -Y. K. Beyatlı. 5. mec. İnsan sessiz, gizlice ve kayıyormuş gibi gitmek: "Bir daha vurdum ve cevap alamayınca her zaman yaptığım gibi usulca kapıyı açıp içeri süzüldüm." -H. Taner. 6. mec. Göz baygınlaşmak, mahmurlaşmak: "Bu sözleri söylerken mebusun gözleri süzülerek ufalıyordu." -P. Safa. 7. mec. Uyumlu bir biçimde ve salınarak yürümek: "Bir tanesinin elinde-muhakkak çalmış olacak- bir şık şemsiye, o günün sosyete hanımlarını taklit ederek kırıtıyor, süzülüyorlardı." -H. E. Adıvar. 8. mec. Yüzüne nazlı bir anlam vermek. 9. mec. Çok zayıflamak: "Yedi sekiz gün içinde kızcağız, süzülmüş, solmuş, gözleri çukura kaçmıştı." -M. Ş. Esendal.

"elenmek" için örnek kullanımlar

Eurocup'ta özellikle bu aşamada elenmek bizi gerçekten moral olarak çok üzdü.
EuroCup games, especially at this stage as a moral eliminate a lot of us really sad.
Kaynak: trtspor.com.tr
Euro Cup'ta özellikle bu aşamada elenmek bizi gerçekten moral olarak çok üzdü.
Euro Cup at this stage, especially as a moral eliminate a lot of us really sad.
Kaynak: 365gunspor.com
ULEB Avrupa Kupası'nda bu aşamada elenmek bizi çok üzdü.
Us to eliminate the European ULEB Cup at this stage was very upset.
Kaynak: spor.gazetevatan.com
Arsene Wenger: Elenmek ve kaybetmek istiyorum!
Arsene Wenger: I want without being knocked out and lose!
Kaynak: radikal.com.tr
ancak elenmek için ringin EN ÜST ipinden atılmak gerekir. yani bir güreşçi en alt veya orta ipten çıkıp tekrar girebilir. Ringde son kalan
Kaynak: Profesyonel güreş maç türleri
Malik gibi elenmiştir. Nicole Scherzinger onların elenmek için fazla yetenekli olduğunu söylemiş ve erkek grubu One Direction 'ı kurmuştur.
Kaynak: Niall Horan
Yine aynı sene Acun Ilıcalı 'nın hazırlayıp sunduğu Survivor yarışmasında Nihat Doğan 'la olan tartışmasından dolayı elenmek zorunda kaldı.
Kaynak: Pascal Nouma
Uganda yılları : Yarı finalde takımı elenmek üzereyken 90. dakikada golü atarak, finallere gelmesinde doğrudan katkıda bulundu.
Kaynak: Majid Musisi
Ancak diğer grup üyeleri gibi o da Boot Camp'ta elendi. Nicole Scherzinger onların elenmek için fazla yetenekli olduğunu söylemiş ve
Kaynak: Harry Styles
Elimine olma : elenmek. E-mail : e-posta,elmek. Emisyon : sürüm. Empati : duygydaşlik. Empoze: dayatılmış. Empoze etmek: dayatmak. Endeks: dizin,
Kaynak: Türk diline geçmiş yabancı sözcükler

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.