Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

epidemi ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

epidemi anlamı
is. tıp Salgın hastalık.

Türkçe - İngilizce

epidemi anlamı
isim
1) epidemic

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

epidemi anlamı Fr.épidémie
Salgın hastalık:§ "Bu yeni epidemi içinde üç dört cepheye ayrılan münasebetlerin merkezden idaresi lazım gelir." -Peyami Safa, Bir Tereddüdün Romanı, 158.

"epidemi" için örnek kullanımlar

bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara (epidemi ) verilen genel addır.
Kaynak: Pandemi
Sadece insanlarda hastalığa yol açar ve epidemi ye sebep olabilir. N. meningitidis hareketsiz, kapsüllü ve kahve çekirdeği şeklindedir.
Kaynak: Neisseria meningitidis
zorunda kalırlar Popülasyonun belirli hastalık ve epidemi türlerine karşı zaaflığı, genetik çeşitliliğin azalmasına bağlı olarak artabilmektedir.
Kaynak: Genetik çeşitlilik (biyoloji)
APH, aynı bölgede yaşayan insanlarda yaygın bir hastalık olarak ortaya çıkabilir (epidemi ). Bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde APH,
Kaynak: Akut Pulmoner Histoplazmozis
yaklaşık onda birinin dipnot3 kırılmasında neden olan kolera epidemi sine karşı çalışmalara katılmak için, gönüllü olarak bu ile gitmiştir.
Kaynak: Jean Landry
Epidemiyolojik çalışmalar sonucu hastalıklar yayılımlarına göre endemik , epidemi k veya pandemik olarak tanımlanabilir. Endemik , bir
Kaynak: Hastalık
Y. pestis, 1894 yılında Pasteur Enstitüsü 'nden bakteriyolog Alexandre Yersin tarafından, Hong Kong 'daki bir veba epidemi si sırasında
Kaynak: Yersinia pestis

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.