Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

alevlendirmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

alevlendirmek anlamı
(-i) 1. Alevlenmesini sağlamak, tutuşturmak: Ateşi alevlendirmek. 2. mec. Etkisini, şiddetini artırmak, çoğaltmak: "Davayı alevlendirerek zavallı beyimi üzmek istemem." -H. R. Gürpınar.

Türkçe - İngilizce

alevlendirmek anlamı
fiil
1) rekindle
2) kindle
3) enkindle
4) inflame
5) fan

alevlendirmek eş anlamlısı

çoğaltmak
(-i) 1. Miktarını, sayısını, ölçüsünü artırmak: "Şüphe yok ki ölçüsüz bir para israfı bu borçları daha çoğaltacak, hiç azaltmayacaktı." -P. Safa. 2. Çoğaltma makinesi kullanılarak sayısını artırmak, teksir etmek.

"alevlendirmek" için örnek kullanımlar

Ada krizini de alevlendirmek gibi bir amaçları olmadığını da vurgulayan Japon lider, "Çinli liderlere her zaman kapımız açık."
Emphasizes that it is not a purpose, such as the crisis in the island rekindle the Japanese leader, "Chinese leaders are always welcome."
Kaynak: timeturk.com
Amerika'nın ekonomisinde büyümenin gerçek motoru olan yükselen, başaran bir orta sınıfı yeniden alevlendirmek, bizim kuşağımızın bir görevi.
Which is the true engine of growth in the U.S. economy, rising middle class has managed to rekindle one, a task of our generation.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Aristagoras kış boyunca ayaklanmayı alevlendirmek için çaba harcamıştır. Örneğin bir olayda, Trakyalı bir halk olan ve I. Darius
Kaynak: İyon Ayaklanması

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.