Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

erg ne demek?

 - 5 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

erg anlamı Fr. erg
(coğrafya)

BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü

ERG anlamı İng. eRG, electroretinogram
(Cattel) İçgüdüden daha belirgin olan, kişinin kimi nesne ve olaylara karşı ötekilerden daha hızlı ve yeterli tepki gösterebilmesini sağlayan, ruhsal ve bedensel yaradılışıyle ilgili bir özellik.

Güncel Türkçe Sözlük

erg anlamı
(I) is. fiz. C. G. S. sisteminde, uygulama noktasını, kuvvet yönünde 1 cm hareket ettiren 1 dinlik kuvvetin yaptığı işe eşit olan iş birimi: Bir kiloGrammetre 981 x 105 erge eşittir.
erg anlamı
(II) is. coğ. Büyük Sahra'da kumullarla örtülü bölge.

İngilizce - Türkçe

erg anlamı
isim
1) erg
2) enerji birimi

Kimya Terimleri Sözlüğü

erg anlamı İng. erg
CGS, sisteminde kullanılan iş veya enerji birimi olup 1 din'lik bir kuvvetin tatbik noktasını 1cm hareket ettirmesi ile yapılan iş. 1erg=1din.1cm, 1J=107 erg (1 erg = 1x10-7 J).

"erg" için örnek kullanımlar

erg, Cgs dizgesinde (sisteminde) bir erke (enerji) birimidir. Yunanca ergon yani iş sözcüğünden türetilmiştir. 1 erg 10-7 joule
Kaynak: Erg
erg kuvvet F Newton (N)dyne endüktans L Henry (H) s^2/cm uzunluk l,d metre (m)santimetre (cm) manyetik alan B Tesla (T)Gauss (G)
Kaynak: C.G.S.
nl/Nieuws-item/171294/Jol-vindt-Twitteraffaire-Van-der-Wiel-erg-opgeblazen. htm | başlık Jol vindt Twitter-affaire Van der Wiel erg
Kaynak: Gregory van der Wiel
Flare başına salınan toplam enerji 10 34 erg 10 27 Joule düzeyine erişebilmektedir. flarelerinde toplam enerji 10 31 erg değerini geçememektedir.
Kaynak: Parıltılı yıldızlar

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.