Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

etlik ne demek?

 - 5 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Veteriner Hekimlik Tarihi ve Deontoloji Terimleri Sözlüğü

etlik anlamı
(hlk.) 1. Et asılacak çengel. 2. Kesilmek için hazırlanan koyun.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

etlik anlamı
(I) Halı kenarı. (*Şarkikaraağaç, Çaltı *Gelendost -Isparta)
etlik anlamı
(II) 1. Dokumalarda kenar kısımlara yapılan süs. (Yenikent *Aksaray -Niğde) 2. Bir çul deseni. (Saçıkara *İslahiye -gaziantep)

Divanü Lügati't-Türk

etlik anlamı
et asılacak çengel
etlik anlamı
kesilmek için hazırlanan koyun

Güncel Türkçe Sözlük

etlik, -ği anlamı
is. hlk. 1. Kış için etinden kıyma, kavurma, pastırma ve sucuk yapılan semiz hayvan. 2. Buzdolabında et koymak için ayrılmış yer.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

etlik anlamı
1. Kış için etinden kıyma, kavurma, pastırma ve sucuk yapılan semiz hayvan. 2. Buzağı. 3. Sucuk pastırma ve sızgıt cinsi yiyecekler.

"etlik" için örnek kullanımlar

Lokman Hekim Hastaneleri, Etlik, Sincan ve Van Hastanesi'nden sonra dördüncü hastaneyi; 'Lokman Hekim Hayat Hastanesi'ni Van'da hizmete açtı.
Lokman Physician Hospitals, Etlik, Hospital of Xinjiang and the fourth hospital in Van, 'Lokman Physician Life Hospital opened in Van.
Kaynak: e-haberajansi.com
''Büyükbaş hayvan olarak Bolu'da resmi kayıtlarımızda 127.000 adet, küçükbaş 112.000 adet, kanatlı etlik piliç 34 milyon adet, yıllık damızlık kanatlı da 2 milyon 400 bin adet vardır.
127 000 pieces of official records in Bolu'' as cattle, sheep and goats 112 000 units, 34 million units of poultry broiler, annual breeding poultry are also 2 million 400 thousand units.
Kaynak: boluolay.com
Teknosa, Vatan Bilgisayar ve Baumax gibi devler; İstanbul Kartal, Ümraniye, Bayrampaşa, Mahmutbey, Ankara Bilkent, Etlik ve Gaziantep, Konya, Adana ile İzmir Mavişehir mağazaları için kapışacak.
SNTV Vatan Computer and Baumax giants, such as the Istanbul Kartal, Ümraniye, Bayrampaşa, Mahmutbey, Ankara Bilkent, broiler and Gaziantep, Konya, Adana and Izmir Mavisehir kapışacak to the stores.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Başvurular, Etlik'te bulunan Osmanlı İş Merkezi, Sincan Mareşal Çakmak Mahallesi Lise Caddesi No 5'teki yardım bölümü ve Çubuk'ta Yavuz Selim Mahallesi PTT Caddesi No: 7/A adresine yapılabiliyor.
Applications broiler in an Ottoman Business Center, Xinjiang Marshal Cakmak Caddesi No 5'teki help section and Çubuk District High School District Post Office Selim Caddesi No: 7 / A to be made.
Kaynak: timeturk.com
Üretim faaliyetlerinin yanı sıra, etlik ve yumurtalık damızlık civciv, yarka ve etlik civciv yetiştiriciliği alanlarında da faaliyet
Kaynak: Keskinoğlu Tavukçuluk
Misakça da etlik piliç yetiştiriciliği için tavukhaneler kurmuştur. Yoğun bir şekilde olmasa da balıkçılık yapılmaktadır. 1969 yılında
Kaynak: Misakça, Bandırma
Bu hediyeler; ev eşyası, para, düğün için yiyecek, zahire, düğünde kesmek için etlik küçük baş hayvan olabilir. Kız Kınası. Cumartesi akşamı
Kaynak: Karaağıl, Çelebi
Bilhassa köylerinde 30.000 Büyükbaş hayvanın beslendiği Bigadiç; Yumurta tavukçuluğu ve etlik tavukçuluğun yapıldığı yüzlerce tavukhanesi
Kaynak: Bigadiç

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.