Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

etraflı ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

etraflı anlamı
sf. 1. Ayrıntılı, eksiksiz, kapsayıcı. 2. zf. Ayrıntılı, eksiksiz, kapsayıcı bir biçimde.

Türkçe - İngilizce

etraflı anlamı
sıfat
1) comprehensive
2) exhaustive
3) detailed
4) overall
5) in-depth

etraflı eş anlamlısı

ayrıntılı
sf. 1. Ayrıntısı olan, teferruatlı, tafsilatlı, detaylı, mufassal: "Kimi rejisörler ise çeşitli oyunlarının kahramanları hakkında kendisinden ayrıntılı bilgiler istiyorlardı." -N. Hikmet. 2. zf. Ayrıntılara girerek: "Görüştüğümüzde daha ayrıntılı konuşuruz." -A. Ümit.
eksiksiz
sf. 1. Eksiği olmayan, tam, tamam: Eksiksiz bir çalışma. 2. mec. İyi, namuslu, temiz. 3. zf. Tam olarak: "Verdiği emirler, on, on beş dakika içinde bütün Ege bölgesinde duyuluyor, eksiksiz uygulanıyordu." -N. Cumalı.
kapsayıcı
is. man. Bütün özelikleri ve incelikleri içine alan tanım, kısır döngü karşıtı.

"etraflı" için örnek kullanımlar

Önümüzdeki günlerde daha etraflı yazacağım.
In the coming days I will write more in-depth.
Kaynak: haberx.com
Biz tabii ki isterdik vakti zamanında yetmez ama evet dediğimiz anayasa değişikliği daha etraflı olsun.
We would like, of course, but yes, we call time is not enough time to get more comprehensive constitutional amendment.
Kaynak: gundem.milliyet.com.tr
Biz bu akşam Haberaktif'te Uludere meselesini etraflı bir şekilde yapmayacaksak zaten yapmayalım artık bu işi, dedim.
We are not going to do this evening is already in a comprehensive way the issue of Uludere Haberaktif'te not do the job anymore, I said.
Kaynak: medyafaresi.com
Seçilmiş bulunan proje ile tadil edilmiş projenin sadece cephe fotoğrafları yayınlandığı için proje üzerinde etraflı bir fikir beyan etme imkânımız bulunmuyor.
The project, which has been amended by the selected project is published only on the project, a comprehensive front-line photos idea has possibilities in express.
Kaynak: kenthaber.com
yıl önce Orta Asya 'dan göç ederek Mezopotamya ya gelmiş ve yerleşmiş olan Sümerlerin hayatı ve medeniyeti hakkında etraflı bilgi vermiştir.
Kaynak: Leonard Woolley
İstanbul Defterdarı olduğu dönemde Varlık Vergisi 'ni uygulamıştır Varlık Vergisi konusunu etraflı bir şekilde ele alan "Varlık Vergisi
Kaynak: Mehmet Faik Ökte
kuvvetler, siyasi ve askeri hedefler vesaire hakkında elde edilebilen bilgilere dayanılarak hazırlanan etraflı ve genel mahiyette stratejik plan.
Kaynak: Sefer planı
oğlu Reşidi Han'ın adını vererek Tarih-i Reşidi onun adına sunnan Mirza Muhammet Haydar Duğlat bu devir olaylarını etraflı bir şekilde anlatır.
Kaynak: Abdürreşid Han
316-341) etraflı surette açıklanmıştır. Van Millingen, İstanbul'un gerek kara tarafı, gerek Marmara Denizi ve Haliç kıyısındaki surlarına
Kaynak: Alexander van Millingen
Siyasa yapıcılar, fikir önderleri, akademisyenler ve gazeteciler dünyanın hızla değişen en kaygan zeminli coğrafyasında etraflı
Kaynak: Middle East Quarterly
kökeninin Türk olup olmadığı konusu ortaya atılmış ve kurumun as başkanı Afet İnan , Mimar Sinan hakkında etraflı bir çalışma yapılması önermişti.
Kaynak: Mimar Sinan Anıtı
Ancak bu kazılar 5 noktada 10 x 1,5 metrelik hendekler şeklindeydi ve dolayısıyla höyükteki mimari yapı hakkında etraflı veri sağlamaktan
Kaynak: Kumtepe Höyüğü
Dış bağlantılar : shtml 2001 Tour de France etraflı sonuçlar. Kategori:2001'de bisiklet sporu Kategori:Fransa Bisiklet Turu Kategori:2001'de
Kaynak: 2001 Fransa Bisiklet Turu
Tarihçe: Konu etraflı araştırılmaya muhtaçtır. KÖTÜ KÖY. Kültür: Köyün gelenek , görenek ve yemek leri hakkında bilgi yoktur. Coğrafya
Kaynak: Çimeliyeniköy, Aksaray
geçen oğlu Reşidi Han'ın (1533-1559) adını vererek Tarih-i Reşidi onun adına sunan Mirza Duğlat bu devir olaylarını etraflı bir şekilde anlatır.
Kaynak: Mirza Muhammet Haydar Duğlat
Bu işlem kalp adalesi ve onun fonksiyon bozukluğu hakkında daha doğru ve etraflı bilgi verir. Elektrokardiyograf aleti, prensip olarak
Kaynak: Elektrokardiyografi
eşyanın o memlekette geçirdiği işçilik ve işlemlerden ötürü o memleket menşeli sayılarak verilmiş ise bu hususun etraflı bir şekilde açıklanması.
Kaynak: Menşe Şahadetnamesi
düzene geçişleri ve ne zaman göçebe olduklarına dair arkeolojik bilgilere dair büyük bir bilimsel çalışma ve etraflı bir araştıma yapılmamıştır.
Kaynak: Ev
1662 yılında burayı ziyaret eden Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde Budin ve Peşte'nin etraflı bir tasviri bulunmaktadır. Evliya Çelebi,
Kaynak: Budapeşte
oğlu Reşidi Han'ın adını vererek Tarih-i Reşidi onun adına sunnan Mirza Muhammet Haydar Duğlat bu devir olaylarını etraflı bir şekilde anlatır.
Kaynak: Yarkand Hanlığı
Far Cry 2'yi "Oyunun etraflı sunumu, oyuna zengin bir oynanabilirlik katmıştır ve oyuncuların başka bir dünyaya gitme duygusu engelleri
Kaynak: Far Cry 2
seri için ayrıcalıklı bir konum sahibi olmaktan uzaktır zira sadece sanat göstergeleri özlere ve zamana dair etraflı bir kavrayış sunabilir.
Kaynak: Gilles Deleuze

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.