Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ezberleme ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü

ezberleme anlamı İng. memorize Osm.hıfzetme
Herhangi bir öğrenme konusunu ya da algısal gereçleri daha sonra anımsanacak durumda yineleyerek belleğe yerleştirme.

Güncel Türkçe Sözlük

ezberleme anlamı
is. Ezberlemek işi: "Şimdi düşünüyorum da ezberlemeye çalıştığım o kitaplardan bende, genelin dışında ne kalmış?" -A. Ağaoğlu.

"ezberleme" için örnek kullanımlar

Jüri ise değerlendirmeyi İstiklal Marşı'nı ezberleme, vurgu, tonlama ve Türkçe'yi iyi kullanma kriterlerine göre yaptı.
If the jury evaluate the National Anthem, memorization, stress, intonation, and according to the criteria made ​​good use of Turkish language.
Kaynak: sondakika.com
Jüri ise değerlendirmesini İstiklal Marşı'nı ezberleme, vurgu, tonlama ve Türkçeyi iyi kullanma kriterlerine göre yaptı.
The jury in the assessment of the National Anthem, memorization, stress, intonation, and according to the criteria made ​​good use of Turkish language.
Kaynak: haberler.com
Jest ve mimik, coşkulu okuma, ezberleme ve doğru sırada okuma gibi kriterlere göre yapılan değerlendirmede 46 yarışmacı ödüle layık görüldü.
Gestures and facial expressions, enthusiastic reading, memorizing and reading in the correct order according to the evaluation criteria, such as 46 contestants were awarded.
Kaynak: haberaktuel.com
Amerikalı eleştirmenler Ben Affleck'in tekst ezberleme özürlü olduğunu, Malick'in de bu durumu oyuncuya son derece az diyalog yazıp iç seslere yüklenerek çözdüğünü belirtmişler.
American critics Ben Affleck is disabled memorizing text, Malick wrote the dialogue in this situation extremely low interior noise by installing the player stated that solved.
Kaynak: radikal.com.tr
Kuran kurslarında kuran okuma, dua okuma ve ezberleme, namaz kılma, Muhammed bin Abdullah 'ın hayatı gibi Din Kültürü derslerinde
Kaynak: Kuran kursları
A'lâ Suresi'nde, Allah'ın yüceliğinden ve kudretinden, kafirlerin durumundan, Kur'an okuma ve ezberleme kolaylığından, dünya hayatının
Kaynak: A'lâ Suresi
Bu tür mimarî özelliklerinin yanı sıra Darül-kurra bir Kur'an ezberleme yeridir. Hafız ların Kur'an ezberi yaptırmalarının yanı sıra
Kaynak: Darülkurra
Hadis ezberleme adeti, bu ilimlerle ilgilenenler (Muhaddis ) arasında İslam 'ın ilk dönemlerinden itibaren var olan bir adettir.
Kaynak: Hadis hâfızı
Kayışzade'nin yazdığı bu mushaf, hem ezberleme konusunda hafızlara kolaylık getirmesi, hem yazısının açık ve okunaklı olması sebebiyle
Kaynak: Kayışzade Hafız Osman
Bu kategoride robotlar, ezberleme ve uygulama olmak üzere iki bölümden oluşan labirent şeklindeki parkuru tamamlamaya çalışırlar.
Kaynak: İTÜRO
ve Matematik yarışmaları düzenlenmekte, tişörtler basılmakta ve logo hazırlama, pi sayısını ezberleme gibi özel yarışmalar düzenlenmektedir.
Kaynak: Pi Günü
Konu kitaplar olunca Sheska'nın görsel bir hafızası vardır ve bu kelimesi kelimesine ezberleme yeteneği, Scar ve Lust ile Gluttony'nin
Kaynak: Fullmetal Alchemist Devlet Askeriyesi
Daha çok gece uyuyamadığından dersleri ezberleme yöntemi ile kavrar. Ders notlarını ve kitapları sayfa sayfa, satır satır ezberlemeye
Kaynak: İnek Şaban (karakter)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.