Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

fatalizm ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

fatalizm anlamı
bakınız» yazgıcılık

Güncel Türkçe Sözlük

fatalizm anlamı
is. fel. Yazgıcılık.

Türkçe - İngilizce

fatalizm anlamı
isim
1) fatalism

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

fatalizm anlamı Fr.fatalisme
Yazgıcılık, kadercilik, cebriye:§ "Bu şark fatalizminden kurtulmalı." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri ayarlama Enstitüsü, 139. § "Fatalizm akide olarak değil, hareket tarzı olarak şarka aksiyon nefreti getiren..." -Peyami Safa, Türk İnkılabına Bakışlar, 129.

fatalizm eş anlamlısı

yazgıcılık
is. fel. Her şeyin, alın yazısına göre önceden belirlenmiş olduğuna, insanın bu önceden belirlenmiş olan alın yazısını değiştiremeyeceğine inanan dünya görüşü, kadercilik, cebriye, fatalizm.

"fatalizm" için örnek kullanımlar

gülmecede mizahi durumların çoğu şoka ve ani değişimlere dayanırken kara mizah genellikle ironi ve hatta bazen yazgıcılığı (fatalizm) kullanır.
Kaynak: Kara mizah
değiştiremeyeceği bir şekilde, doğaüstü bir güç tarafından saptanmış olduğunu kabul eden fatalizm le (sabit kadercilik) karıştırılmamalıdır.
Kaynak: Nedensellik
gülmecede mizahi durumların çoğu şoka ve ani değişimlere dayanırken kara mizah genellikle ironi ve hatta bazen yazgıcılığı (fatalizm) kullanır.
Kaynak: Kara Mizah (ince espri)
Cebriyye (fatalizm ) karşısında bu mezheple taban tabana zıt görüşleri ileri süren bir grup oluştu. Bunlar da kulları, kendi eylemlerinin
Kaynak: Matüridilik
Batı düşünce sisteminde bu mezhebin görüşlerine yakın olan akım fatalizm dir. İman Görüşü: Bu mezhebin iman görüşü şöyledir: İman kalbin
Kaynak: Cebriyye

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.