Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

fibronektin ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

fibronektin anlamı İng. fibronectin
Birçok hayvan hücresinde plazma zarının dış yüzeyinde bulunan, hücreyle zemin arasındaki etkileşimlerde rol oynayan bir glikoprotein.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

fibronektin anlamı İng. fibronectin Alm.Fibronectin Fr. fibronectine
Birçok hayvan hücrelerinde plâzma zarının dış yüzeyinde bulunan, hücre ile zemin arasındaki etkileşimlerde rol oynayan bir glikoprotein.

BSTS / Fizyoloji Terimleri Sözlüğü

fibronektin anlamı İng. fibronectin
Hücresel yapışma etkileşimlerine aracılık eden, hücre yüzey proteini biçiminde bulunan, trombositlerin kümelenmesinde rol alan ve opsonin gibi etki eden plazmada dolaşan yapışma glikoproteinlerinden biri.

BSTS / Mikrobiyoloji Terimleri Sözlüğü

fibronektin anlamı İng. fibronectin
Plazma ve hücre yüzeylerinde bulunan Gram pozitif bakterilere bağlanarak makrofajlar tarafından yutulmasını kolaylaştıran protein.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

fibronektin anlamı İng. fibronectin
Plazma ve hücre yüzeylerinde bulunan, Gram pozitif bakterilerin makrofajlar tarafından yutulmasını kolaylaştıran bir protein.

"fibronektin" için örnek kullanımlar

Fibronektin faktörü: Fibronektinler 450.000 Dalton boyutunda, genellikle dimerik yapıdaki glikoprotein lerdir. (plazma fibronektin), hem de
Kaynak: Enflamasyon
Nörit gelişim faktörler, uçsal bölgedeki Schwann hücreleri tarafından üretilen fibronektin ve liminin gibi ekstrasellüler matriks
Kaynak: Çevresel sinir hasarı
hücre dışı matriks bileşenleri (ör. fibronektin ), sitokin ler (ör. interferon gama ), kemokin ler (ör. RANTES ), nörotransmiter ler (ör
Kaynak: Sinyal transdüksiyonu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.