Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

finans ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

finans anlamı İng. finance, financing
1. Fon ve sermaye sağlamaya yönelik ticari etkinlik. 2. İktisadın, para ve diğer varlıkların yönetimi konusunu inceleyen bir alt dalı. 3. Para, kredi, bankacılık ve yatırımların yönetimi.

Güncel Türkçe Sözlük

finans anlamı
is. 1. Para, mal. 2. Mali işler.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

finans anlamı Fr.finance
1. Para, mal:§ "Hürriyet davasının bütün lirik ve idealist tarafını bir ekonomi ve finans düsturları içine hapsedip ezmek lazım geliyordu." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 167. 2. Mali işler: § "… uluslararası kapitalist çevreler denetledikleri finans kuruluşlarıyla ülkenin kredi musluklarını kesmektedirler…-Attila İlhan, Batının Deli Gömleği, 49.

finans eş anlamlısı

mal
is. 1. Bir kimsenin, bir tüzel kişinin mülkiyeti altında bulunan, taşınır veya taşınmaz varlıkların bütünü: "Mal vardı, mülk vardı. At vardı, araba vardı." -Ö. Seyfettin. 2. Büyükbaş hayvan: "Boz atlar yağız değildi, artık; mallar erimiş, zayıflamıştı." -N. Araz. 3. tic. Alınıp satılabilen her türlü ticaret eşyası, emtia. 4. mec. Bayağı, aşağılık, kötü kimse: Onun ne mal olduğunu bilirim. 5. argo Esrar. 6. kaba Orospu.
para
is. 1. ekon. Devletçe bastırılan, üzerinde değeri yazılı kâğıt veya metalden ödeme aracı, nakit. 2. Kazanç: "Balıkçılıkta para vardır ama dalgıçlık kadar da genç işidir." -S. F. Abasıyanık. 3. esk. Kuruşun kırkta biri.

"finans" için örnek kullanımlar

Mirsis, 26 Şubat'ta Grand Cevahir Otel' de İnterpromedya tarafından düzenlenen Finans ve Bankacılık Uygulamaları platformunda sponsor olarak yer aldı.
Mirsis, 26 February, Grand Cevahir Hotel in Finance and Banking Applications, organized by Interpro platform took place as a sponsor.
Kaynak: haberler.com
Öncelikle ABD'de beklenen resesyon riskinin büyük ölçüde atlatılmış olmasının, finans kaynaklarının artacağına dair verdiği ümit etkili oldu.
First of all, the risk of recession in the U.S. is expected to largely being left behind, the hope that will increase financial resources were effective.
Kaynak: finans.gazetevatan.com
Geçen Eylül ayında son modeli iPhone 5'i piyasaya sürmesinin ardından 705 dolara çıkan hissesiyle ABD tarihinin en değerli hisse senedi haline gelen Apple finans yatırımcılarının gözünden düşüyor.
IPhone 5 is the latest model launched last September, followed by the continuation of the stake for $ 705 in U.S. history, which has become the most valuable Apple stock falls through the eyes of financial investors.
Kaynak: ntvmsnbc.com
Uluslararası finans, döviz kurlarının ve yabancı yatırımların dinamiklerini ve bunların uluslararası ticaret e etkilerini inceleyen
Kaynak: Uluslararası finans
Davranışsal ekonomi veya davranışsal finans, bilişsel ekonomik karar alma mekanizmalarının sosyal, bilişsel ve duygusal önyargılardan nasıl
Kaynak: Davranışsal finans
Bank Asya ya da Asya Katılım Bankası A.Ş. Türkiye 'nin altıncı özel finans kurumu olarak 24 Ekim 1996 tarihinde, Altunizade'deki Merkez
Kaynak: Bank Asya
The Wall Street Journal, Amerika Birleşik Devletleri merkezli uluslararası yayınlanan günlük finans ve haber gazetesi. 8 Temmuz 1889
Kaynak: The Wall Street Journal
The Hollywood Reporter, piyasada önceleri günlük finans dergisi olarak yer almış ve 2010 yılından bu yana eğlence endüstrisi için çıkmakta
Kaynak: The Hollywood Reporter

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.