Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

foraminiferler ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

foraminiferler anlamı İng. foraminifers Lat.Foraminifera, foramen: delik; ferre: taşımak Alm. Foraminiferen Fr. foraminifères
Bir hücrelilerden (Protozoa), kök ayaklılar (Rhizopoda) sınıfının hemen hepsi genel olarak bir ya da çok odacıklı, kalsiyum karbonattan yapılmış bir kabukla örtülü olan, iğne biçimindeki yalancı ayakları kabuk üzerindeki deliklerden dışarı uzanan, bazısı tath suda, çoğu denizlerde yaşayan, bugün fosil olmuş pek çok türü bulunan, globijerin (Globigerina) ve nümülit (Nummulites) cinsleri iyi bilinen, bir takımı.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

foraminiferler anlamı Lat.Foraminifera
Delikli hayvanlar.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

foraminiferler anlamı İng. foraminifers Lat.foramen,ferre Alm. Foraminiferen Fr. foraminifères
(Foraminifera), (Lât. foramen = delik, Lât. ferre = taşımak), Birgözeli hayvanlardan kök-ayaklılar (Rhizopoda) sınıfına giren (bakınız») bir takım Hemen hepsi genel olarak CaCO3 dan yapılmış bir kabukla örtülüdürler.Kabuklar bir ya da çok odacıklıdır. Yalancı ayakları iğne biçiminde olup kabuk üzerindeki deliklerden dışarı uzanırlar Bazısı tatlı suda, çoğu denizlerde yaşarlar. Bugün taşıl olmuş pekçok türü vardır. Globijerin (Globigerina), nümülit (Nummulites) (bakınız») iyi bilinen cinsleridir.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.