Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

formüllü ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

formüllü anlamı
sf. Formülü olan: "Hayatı bu kadar basit ve formüllü gören samimi insanların bu zihniyetlerine gıpta ettim." -A. Gündüz.

"formüllü" için örnek kullanımlar

Tavukta 'tava' formüllü büyüme.
Chicken 'pan' growth formula.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Maltoz (malt şekeri veya di-glikoz olarak da bilinir), C 12 H 22 O 11 moleküler formüllü bir disakkarit tir. Sistematik ismi α-D-
Kaynak: Maltoz
Kimya da, fenil grubu ya da fenil halkası (-Ph olarak da kısaltılabilir) "-C 6 H 5"formüllü bir fonksiyonel grup tur. Altı karbon atomu
Kaynak: Fenil
Miristik asit, veya tetradekanoik asit, CH 3(CH 2)12 COOH moleküler formüllü, süt ürünlerinde yaygın bulunan bir doymuş yağ asitidir.
Kaynak: Miristik asit
Büten alken sınıfından C 4 H 8 formüllü doymamış bir hidrokarbondur. Bütenin 4 izomeri vardır tüm bu izomerler 4 karbon atomu içerir.!
Kaynak: Büten
Asetik asit veya etanoik asit CH 3 COOH formüllü bir organik asittir, sirkeye ekşi tadını ve keskin kokusunu vermesiyle bilinir.
Kaynak: Asetik asit
Majistral İlaç : Doktor tarafından yazılan formüllü etken madde ve miktarlarına göre eczacının hazırladığı yapma ilaç şekli.
Kaynak: İlaç
Klorik asit, HClO 3 formüllü bir klor oksoasidi olup,klorat tuz larının en belirginidir. Güçlü bir asit olup oksitleyici maddedir.
Kaynak: Klorik asit
Bazı dilbilimciler Hint-Avrupa dilleri nde Terra ve Tellus kelimelerinin formüllü olarak "Tersa Tellus" yani "kuru toprak" anlamına
Kaynak: Tellus
Mangan (II) sülfat, MnSO 4 formüllü inorganik bileşik tir. Bu renksiz nemli katı ticari açıdan önemli bir mangan (II) tuzudur.
Kaynak: Mangan(II) sülfat
Siklopropan, C 3 H 6 molekül formüllü bir sikloalkan molekülüdür. Ayrı ayrı ikişer hidrojen atomuna bağlı üç karbon atomunun birbiri
Kaynak: Siklopropan
Spinoza yapıtında Tanrı, doğa, gerçeklik, özgürlük, insan, tutkular, zihin gibi konulara kesin formüllü ancak yine de çok farklı
Kaynak: Etika (kitap)
Bileşik formüllü susuz karbonatlar : Dolomit grubu: Trigonal Ankerit CaFe(CO 3)2 Dolomit CaMg(CO 3)2 Minrekordit CaZn(CO 3)2 Baritosit BaCa
Kaynak: Karbonat mineralleri
önlemek için en kısa sürede sır kaplı aynayı koruyucu,özel formüllü ısı ve (galvano kimyasallarına) dayanıklı bir koruyucu boya ile kaplanır.
Kaynak: Kristal taş
Ayrıca bu yeni formüllü sıva diğer İtalyan fresk ressamları için standard sıva oldu ve İtalyan bina yapımcılığında da çok kullanıldı.
Kaynak: Sistine Şapeli tavanı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.