Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Füzyon ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Cerrahi Terimleri Sözlüğü

Füzyon anlamı İng. fusion
Kaynaşma, birbirine temas eden iki organın birbirine yapışması.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

füzyon anlamı
bakınız» birleşme

BSTS / Nükleer Enerji Terimleri Sözlüğü

füzyon anlamı
bakınız» nükleer füzyon

BSTS / Viroloji Terimleri Sözlüğü

füzyon anlamı İng. fusion
Bazı virüslerin hücreye girmede kullandıkları bir yöntem, virüs zarfıyla hedef hücrenin zarlarının kaynaşması sonucunda virüsün hücreye girişi.

Güncel Türkçe Sözlük

füzyon anlamı
is. fiz. Birleşme, kaynaşma.

Kimya Terimleri Sözlüğü

füzyon anlamı İng. fusion Alm. Fusion Fr. fusion
hafif çekirdeklerin (1H, 2D, 3He, vb.) çok yüksek basınçta ve yüksek sıcaklıklarda kaynaşıp daha ağır çekirdeklere dönüşürken dışarıya bol ısı yayması. Güneş enerjisi, bu türden çekirdek reaksiyonların ürünüdür.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

füzyon anlamı Fr.fusion
Birleşme, kaynaşma:§ "Biliyorum ki siz küçük burjuvayı sermaye penceresinden kurtararak kendi füzyonunuzun içine almak istersiniz." -Peyami Safa, Biz İnsanlar, 147.

Füzyon eş anlamlısı

kaynaşma
is. 1. Kaynaşmak işi: "Atmosfer karşılıklı anlayış ve kaynaşma atmosferi idi." -H. Taner. 2. Kalabalığın çok olduğu bir yerde kıpırdanma, hareketlilik: "Don Luis bir iki rakam daha saymaya hazırlanmıştı ki kahvenin camı arkasından görünen sokakta ani bir kaynaşma oldu." -N. Hikmet. 3. Huzursuzluk: "Bir gulgule, bir haykırışma, bir kaynaşmadır koptu." -N. F. Kısakürek.

"Füzyon" için örnek kullanımlar

Gelip geçici olarak gördüğüm füzyon mutfağından uzağız.
Far from transient fusion cuisine I have ever seen.
Kaynak: milliyet.com.tr
Ben Osmanlı mutfağını çok önemli bir füzyon mutfağı olarak da görürüm.
Ottoman cuisine, a fusion cuisine is very important as I see.
Kaynak: pazarvatan.gazetevatan.com
mutfağından Asya füzyon mutfağına kadar farklı seçenekler var ve hepsi birbirinden şık.
cuisine and Asian fusion cuisine, there are many different options and they are all very chic.
Kaynak: turizmguncel.com
Nükleer füzyon, nükleer kaynaşma ya da kısaca füzyon; iki hafif element in nükleer reaksiyonlar sonucu birleşerek daha ağır bir element
Kaynak: Füzyon
Nükleer füzyon hızı, yoğunluk ve sıcaklığa çok yakından bağlıdır, dolayısıyla çekirdekteki füzyon hızı kendi kendini düzenleyen bir dengeye
Kaynak: Güneş
Erime ya da termal füzyon, katı bir madde nin ısı alarak sıvı hale geçmesi. Fiziksel olan bu olayın meydana geldiği sıcaklığa erime
Kaynak: Erime
Nükleer yakıt, nükleer enerji elde etmek için kontrollü nükleer füzyon ya da nükleer fisyon yapmak amacıyla kullanılan maddelerdir.
Kaynak: Nükleer yakıt
Spyro Gyra 1970'ler de kurulmuş bir ABD'li caz füzyon grubudur. Toplamda 10 milyondan fazla satmış 20'nin üzerindeki albümleri ile
Kaynak: Spyro Gyra
Bir beyaz cüce , artık çekirdeğinde nükleer füzyon yaparak enerji üretmeyen bir yıldızdır. Beyaz cüce ayrıca şu anlamlara da gelebilir:
Kaynak: Beyaz cüce (anlam ayrımı)
parçalanması olayına fisyon,hafif radyoaktif atomların birleşerek daha ağır atomları meydana getirdiği nükleer tepkimelere ise füzyon tepkimesi denir.
Kaynak: Nükleer enerji
Güdümlü tepkime nükleer fisyon , nükleer füzyon ya da ikisinin çok aşamalı bir basamaklı birleşimi olabilir, gerçi tüm füzyon temelli
Kaynak: Nükleer patlama
Güneşin yaydığı ve Dünya'mıza da ulaşan enerji, Güneş'in çekirdeğinde yer alan füzyon süreci ile açığa çıkan ışınım enerjisidir.
Kaynak: Güneş enerjisi
Sherinian ayrıca Dream Theater müzik grubunun da eski bir üyesi ve ayrıca enstrümental metal-füzyon grup Planet X 'in de kurucusudur.
Kaynak: Derek Sherinian
Sonuncusu hariç hepsinde, yerleştirilmiş cihazlardaki patlayıcı enerji füzyon ile değil, nükleer fisyon ile elde edilir. Saf fisyon
Kaynak: Nükleer silah yapımı
un stüdyo albümü olarak yedinci, tüm albümleri içindeyse sekizinci sırada ve 1977 'de çıkardığı bir enstrümantal caz füzyon çalışmasıdır.
Kaynak: Heavy Weather
Yıldızların parlamasının nedeni çekirdeklerinde meydana gelen çekirdek kaynaşması (füzyon) tepkimelerinde açığa çıkan enerjinin yıldızın
Kaynak: Yıldız
Alan Bond 'un etrâfında topladığı bir düzine araştırmacıyla ve bilim adamıyla bu projede çalıştı ve füzyon roketi kullanmaya karar verdiler.
Kaynak: Daedalus Projesi
un stüdyo albüm ü olarak altıncı, tüm albümleri içindeyse yedinci sırada ve 1976 'da çıkardığı bir enstrümantal caz füzyon çalışmasıdır.
Kaynak: Black Market
Özellikle füzyon (çekirdeksel kaynaşma) araştırmalarında kullanılır. Ay yüzeyinde bolca bulunduğu tahmin edilmektedir (Ay yüzeyindeki
Kaynak: Helyum-3

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.