Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

garaz ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

garaz anlamı
is. 1. Kin. 2. Hedef, amaç, maksat.

Türkçe - İngilizce

garaz anlamı
isim
1) grudge

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

garaz anlamı
Büyük küp.

-Muş

garaz eş anlamlısı

amaç
is. 1. Ulaşmak istenilen sonuç, maksat: "Evet ama öteki kızı bu iş için kaçırdılarsa amaçlarına ulaştılar." -A. Ümit. 2. Gaye: "Her milletten, her tabakadan, huyları, dinleri, dilleri farklı fakat amaçları aynı olan insanların bulunduğu bir yerdi burası." -İ. O. Anar. 3. Hedef: "Amaç, şüphe götürmeyecek ilk kesin bilgiye varmaktı." -İ. O. Anar. 4. Bir kimseye veya bir kurula verilen özel amaçlı görev, misyon.
hedef
is. 1. Nişan alınacak yer, nişangâh. 2. mec. Amaç, gaye, maksat: "Asıl önemlisi devlet büyük hedefler dikmişti; milletin benimsediği, övündüğü hedeflerdi bunlar." -T. Buğra. 3. mec. Varılacak yer, ulaşılacak son nokta: "Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" -Atatürk.
kin
is. (ki:ni) Birine karşı duyulan öç alma isteği, garaz: "Adımız miskindir bizim / Düşmanımız kindir bizim." -Yunus Emre.
maksat
is. İstenilen şey, amaç, gaye, erek: "Bugün oraya gitmeden evvel, Maarif idaresine uğradım. Maksadım evrakı geriye almaktı." -R. N. Güntekin.

"garaz" için örnek kullanımlar

Bunlara farklı anlamlar yüklemek garaz yani hastalık meselesidir.
They install different meanings, so the disease is a matter of malice.
Kaynak: risalehaber.com
Bu değildi garaz kalsa cihanda eserin,- Tac ü tahtın kime kalır kime bu mülk ü yerin?- Buna kim oldu sebep yok mu şeha hiç haberin?-
Kaynak: Sâmî

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.