Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

garez ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Türkçe - İngilizce

garez anlamı
isim
1) grudge
2) rancor
3) malice
4) spite
5) down
6) ill will
7) venomousness
8) rancour

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

garez anlamı
(< Ar. garaz) Garaz // garez etmek: kin tutmak

"garez" için örnek kullanımlar

Kimseye karşı her hangi bir garez, nefret duymadım.
Any grudge against anyone, never heard of hate.
Kaynak: fotospor.com
Can kurtarma derdinde olan bir kurumun fedakar çalışanlarına garez içinde saldıranlara merhamet gösterilirse çözüme ulaşmak mümkün olmayacak.
Employees of an organization who is trying to save lives in selfless compassion is shown attacking in spite not be able to reach a solution.
Kaynak: internethaber.com
Hiçbir eleştiriye ve farklı fikre tahammülü kalmadığı anlaşılan Başbakan ve onun sözcüleri, muhalefete karşı kin, garez ve nefret siyasetine hız vermişlerdir.
No criticism and tolerance of different ideas NO EVENT understood the Prime Minister and his spokesmen against the opposition hatred, malice and hate politics gave speed.
Kaynak: sanliurfa.com
''Hiçbir eleştiriye ve farklı fikre tahammülü kalmadığı anlaşılan Başbakan ve onun sözcüleri, muhalefete karşı kin, garez ve nefret siyasetine hız vermişlerdir.
'' NO EVENT tolerate any criticism and different idea, apparently the Prime Minister and his spokesmen against the opposition hatred, malice and hate politics have given speed.
Kaynak: haber7.com
Ancak hünkârım siz bu derecede garez duyan kişilerin sözlerine kulak vermeye devam ettiğiniz takdirde ben kulunuz da hizmet etme gücümü
Kaynak: Merzifonlu Çalık Hacı Ali Paşa
Diğer taraftan ağabeyi Akıllı lakabı verilen Leo'ya karşı büyük bir antipati ve hatta garez besleme içine girmişti. Aleksandros tüm
Kaynak: Aleksandros
açıklamalar yapılarak Hindistan sivil halkının hoşnutsuzluğu ya hiç ele alınmamaktadır veya hoşnutsüluklara özel şahsi garez olarak açıklanmaktadır.
Kaynak: Hint Ayaklanması, 1857
Aristoteles'in en azından Spevsippos'a karşı kalıcı bir garez duyduğunu biliyoruz. Aynı yıl, belki de ustasının teşvikiyle, Ksenokratos ve
Kaynak: Aristoteles
Bülent Arınç iddanemenin Başsavcının elinde yeterli kanıt olmadan bir iddianame hazırladığı, ve "kin ve garez ürünü"; eski bir bakan ise "
Kaynak: Adalet ve Kalkınma Partisinin kapatılma davası
anlaşmayı iptal etti. Konkordat tasarısının mimarı Eugenio Pacelli bunu, kendisine hakaret olarak algılamış, bütün Sırplara garez bağlamış.
Kaynak: II. Dünya Savaşı'nda Sırplara yönelik zulüm
isyânlar ile uğraşmakta olan Emevîler de Türkler 'e karşı aşırı kin ve garez duyguları beslemekteydiler. Abbâsîler adına hilâfeti ele
Kaynak: Alevilik

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.