Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

garson ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

garson anlamı
is. Lokanta, pastane, kahvehane vb. yerlerde müşterilere hizmet eden kimse: "Öğle yemeklerinde garson olarak çalışacak, buna karşılık öğle ve akşam yemeklerini lokantadan yiyecekti." -N. Cumalı.

Türkçe - İngilizce

garson anlamı
isim
1) waiter
2) waitress
3) carhop
4) nippy

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

garson anlamı Fr.garçon
Lokanta, otel, pastane, kahvehane gibi yerlerde müşterilere hizmet eden kimse: § "Doktor Hikmet, garsona üçüncü şopunu ısmarladı." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 5. § "Garsonlardan birinin gözüne çarpabilmek için bakınıyorum." -Adalet Ağaoğlu, Bir Düğün Gecesi, 6. § "Peki sana bir şnitzel veya bonfile... garsona döndü." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 97. § "Garson emri alıp uzaklaştı." -Nazım Hikmet Ran, Yeşil Elmalar, 90. § "Titreyen ellerini havada sallayarak, ortada dolaşan garsondan, işaretle, su getirmesini istedi." -Peyami Safa, Canan, 77. § "Garson başı ile bir itaat işareti vererek gitti." -Ahmet Midhat Efendi, Henüz 17 Yaşında, 7. § "Garsonumuz Halil, dedi, ben de metrdotel..." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 22. § "Garsonlar, taksimi bozan, ahaliyi taciz eden bu sarhoşu çekiştire çekiştire kaldırdılar." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hikâyeler, 20. § "Bulvardaki arabacılar, restorandaki garsonlarla bir seviyede." -Sami Paşazade Sezai, Bütün Eserleri II, 166. § "Garsonun biri bin paraya." -Ahmet Rasim, Şehir Mektupları, 147. § "Maymunu bizim lokantanın garsonuna bırakayım da gör. " -Necip Fazıl Kısakürek, Hikâyelerim, 70. § "… harıl harıl çalışan garsonları…" -Elif Şafak, Mahrem, 26. § "İçemedikleri kahvelerin parasını ödeyip, garsonun şaşkın bakışları altında kaçarcasına duman altındaki kafeden çıktılar." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 286. § "Bunu yanına çağırdı ve yaşlı garsona sordu." -Orhan Pamuk, Kara Kitap, 170. § "Garson resmen uykusunda dolaşıyor. Çay diyor, kahve diyor…" -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 13

"garson" için örnek kullanımlar

Garson çay ocağının yanında beni kesiyor, gözümün içine bakıyor.
The waiter tea next to the quarry glaring at me, looking into my eyes.
Kaynak: evrensel.net
Sokak üzerinde bulunan birahanede meydana gelen olayda, Birahanede garson
Incident that took place across the street from the pub, brewery waiter
Kaynak: habercorlu.com
di. Bu sırada, B.K., lokantada garson olarak çalışan Süleyman G.
di. Meanwhile, the UK, working as a waiter in a restaurant Solomon G.
Kaynak: haber27.com
Toplanan cezalar, bize hizmet eden garson kardeşlerimize pay edilir de ondan.
Collected fines, the waiter who served us our brothers and sisters is the share of those.
Kaynak: sabah.com.tr
garson ve oyunculuğa hevesli sarışın karşı komşuları Penny , Leonard ve Sheldon'ın doktorası olmayan uzay mühendisi tuhaf iş arkadaşları
Kaynak: The Big Bang Theory
Paulo Ricca çeteye girmeden önce garson olduğundan ve bir restorantta keşfedilmesinden dolayı The Waiter yani garson lakabını almıştır.
Kaynak: Paul Ricca
Film yoğun olarak yazar olan Melvin Udall (Jack Nicholson ) ile garson Carol Connelly (Helen Hunt )'in arasında geçmektedir.
Kaynak: Benden Bu Kadar
Basil Fawlty (Cleese), karısı Sybil (Prunella Scales), kat görevlisi Polly (Booth) ve İspanyol garson Manuel (Andrew Sachs) etrafında geçer.
Kaynak: Fawlty Towers
süreliğine de olsa uzaklaşmak için sürekli olarak sinemaya giden yoksul bir garson kadının beyaz perdedeki idolü olan aktörün boyut
Kaynak: Kahire'nin Mor Gülü
Telly Savalas'tır Sinema oyuculuğuna yeni başladığı zamanlarda birçok değişik işler yapmıştır, garson ve telesekreterlik bunlardan birkaçıdır.
Kaynak: Jennifer Aniston
Televizyon dünyasındaki ilk büyük rolü, Mad About You dizisindeki garson Ursula Buffay karakteri oldu. Bu rol ona, Friends dizisinin
Kaynak: Lisa Kudrow
Bu esnada hapisten kurtulan Tillie, milyoner amcasının başına gelenlerden habersiz, bir restoranda garson olarak iş çalışmaktadır.
Kaynak: Tillie's Punctured Romance (film, 1914)

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.