Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gastrointestinal ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

gastrointestinal anlamı İng. gastrointestinal Lat.intestinum: bağırsak Alm.Magendarm Fr. gastrointestinale gaster: mide
Mide ve bağırsakları bir arada anlatan genel terim.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

gastrointestinal anlamı İng. gastrointestinal
Mide ve bağırsaklarla ilgili.

"gastrointestinal" için örnek kullanımlar

Bu serviste de hastaya acil olarak üst gastrointestinal endoskopi yapılmış ve 'eroziv pangastrit' tanısı konmuştur.
This service has been administered in the emergency upper gastrointestinal endoscopy and 'erosive pangastritis' diagnosis.
Kaynak: medimagazin.com.tr
Gastroenteroloji kliniğince hastaya acil olarak üst gastrointestinal endoskopi yapılmış ve eroziv pangastrit tanısı konmuştur.
Gastroenterology clinic and the patient made ​​an urgent upper gastrointestinal endoscopy were diagnosed with erosive pangastritis.
Kaynak: habervitrini.com
Gastroenterolji kliniğince hastaya acil olarak üst gastrointestinal endoskopi yapılmış ve eroziv pangastrit tanısı koyulmuştur.
Gastroenterolji as an emergency upper gastrointestinal endoscopy clinic patients were diagnosed pangastritis made ​​and erosive.
Kaynak: timeturk.com
Ağrı kesici özellikli ilaçlar ile ilgili bildirimlerin yüzde 50'si gastrointestinal sistem rahatsızlıkları, yüzde 50'si ise alerjik reaksiyonlardır.
50 per cent of notifications related to pain relief medications with gastrointestinal disorders, while 50 percent of allergic reactions.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Parasetamol ağızdan alındığında gastrointestinal sistem de hızla emilir. İlaç alındıktan 30-60 dakika sonra maksimum plazma
Kaynak: Parasetamol
Piroksikam ile seyrek olarak peptik ülserasyon, perforasyon ve nadiren fatal olabilen gastrointestinal hemoraji bildirilmiştir.
Kaynak: Piroksikam
Gastrointestinal ADRs: Nsaii kullanımı ile görülen başlıca advers etkiler gastrointestinal sistemde direkt ve indirekt iritasyondur.
Kaynak: Non steroidal antienflamatuar ilaçlar
Dünya'da insanların %50'sinden fazlasının üst gastrointestinal bölgede H. pylori taşımaktadır. Enfeksiyon gelişmekte olan ülkelerde daha
Kaynak: Helicobacter pylori
Rett sendromu olan kız çocuklar gastrointestinal bozukluklara yakalanmaya yatkındır ve %80'i nöbet geçirir Hemen hemen hiç sözel
Kaynak: Rett sendromu
Bu ajanlar merkezi sinir sistemi ndeki ve gastrointestinal sistem deki opioid reseptörlerine bağlanarak etki gösterirler. Bu bağlanma
Kaynak: Opioid
Fizyoloji veya Tıp Ödülü nü aldı. Anofel cinsi sivrisineklerin gastrointestinal sistem inde sıtma paraziti ni keşfi ile sıtmanın Anofel
Kaynak: Ronald Ross
Reseptörleri hipotalamus ta, hipofiz de ve gastrointestinal sistem boyunca yerleşmiş vagal afferent sinir uçları ve gövdelerinde bulunur.
Kaynak: Ghrelin
Ketoprofen ile tedavi süresince diğer non-steroidal antienflamatuvar ilaçlarda görüldüğü gibi peptik ülserasyon ve gastrointestinal kanama
Kaynak: Ketoprofen
son üç ayında, glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinde, gastrointestinal kanalda kronik ve aktif ülseri olanlarda kullanılması sakıncalıdır.
Kaynak: Aspirin

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.