Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gayr ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

gayr, -i anlamı
is. esk. Başka kimse, başkası: Gayre muhtaç olmamak.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

gayr anlamı
Gayr, başkası

Diyarbakır

gayr eş anlamlısı

başkası
zm. Diğer bir kişi, herhangi bir kimse, diğeri, ötekisi: "Bir başkasını gönderir, soruşturmayı daha da derinleştirirlerdi." -E. Bener.

"gayr" için örnek kullanımlar

Erdoğan, 28 Şubat sürecini değerlendirirken, ''Hak şerleri hayr eyler, Zannetme ki gayr eyler, Ârif anı seyreyler, Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler.
Erdogan, the February 28 process, evaluating,'' Right cancers cancel, whitens, Do not think that non whitens, Ârif seyreyler moment, my god let's NEYS, whitens Neylerse beautiful.
Kaynak: haberturk.com
O gençler şu anda Türkiye'nin kardeşliği yüceltmenin mücadelesini veriyor diyen Erdoğan, Hak şerleri hayr eyler, Zannetme ki gayr eyler, Ârif anı seyreyler, Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler.
That the brotherhood of promoting young people are struggling right now Erdogan of Turkey, Right cancers cancel, whitens, Do not think that non whitens, Ârif seyreyler moment, my god let's NEYS, whitens Neylerse beautiful.
Kaynak: odatv.com
Gayri yoktur dedikleri senin gayr ve mâ-sivâ zannettiğin gayr ve sivâ değildir demektir. Ve ta'rîf ve muarref ve muhâtab ve hitâb ayndan
Kaynak: Köstendilli Süleyman Şeyhi

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.