Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gerekçesiz ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

gerekçesiz anlamı
sf. Gerekçeye dayanmayan, gerekçesi olmayan.

Türkçe - İngilizce

gerekçesiz anlamı
unjustified

"gerekçesiz" için örnek kullanımlar

Üçlemenin ilk iki filmi gibi, üçüncü film Tesadüfi Bir Kronolojinin 71 Parçası da gerekçesiz şiddete odaklanıyor.
Like the first two films of the trilogy, the third film in 71 Fragments of a Chronology of Chance focuses on unjustified violence.
Kaynak: ntvmsnbc.com
Adalet Bakanlığı'nın bu keyfi ve gerekçesiz kararından sonra tüm gazetecilerin Silivri duruşmalarını tam kadro izlemesi farz olmuştur!
Following the decision of the Ministry of Justice, this arbitrary and unjustified Silivri trial of all journalists have been assumed to follow a full squad!
Kaynak: odatv.com
Bu Hazine'yi gereksiz, gerekçesiz ve tutarının ne olduğu belli olmayan bir şekilde riske sokmakta ve yabancı yatırımcılara imtiyaz tanımaktır.
This is the Ark unnecessary, unjustified, and the amount of risk in a way not clear what it inserts is to provide concessions to foreign investors.
Kaynak: internethaber.com
Çok sağlam gerekçelerle, gerekçesiz gerekçelerle, öylece ve böylece, otuz yıldır sürdürülmüş bir çatışma döneminin tamamen MASUMANE olayları.
Very solid grounds, unjustified grounds, just, and thus, a conflict that continued for thirty years, the period of the events is completely innocent.
Kaynak: blog.radikal.com.tr
Bunun yanında yargıçların tutuklama nedenlerini geniş yorumlamaları ve gerekçesiz tutuklama kararları vermeleri de aynı sonuçlara yol
Kaynak: Tutuklama
Yine aynı dönemde 57 gün gerekçesiz biçimde cezaevinde tutuldu. 1984-1989 yılları arasında çeşitli tiyatro gruplarıyla çalışmalarda bulundu.
Kaynak: Hüseyin Hilmi Bulunmaz
öğrencilerin ayriyetten talep etikleri cezalar için aflar : gerekçesiz devamsızlıklar. Tarihçesi: 1984 , 1988 , 1991 , 1992 , 1993 , 1995 , 2000
Kaynak: Türkiye'de yükseköğretim öğrencileri için ceza afları
Ordunun eşcinsellik konusundaki yargılarına karşı büyüyen hareketin konuşkan lideri Kameny, gerekçesiz kamu hareketlerine karşı çıkmış ve
Kaynak: Coming out
Buna rağmen Almanya'nın Katolik bir ülke olan Polonya 'ya nedensiz ve gerekçesiz saldırması karşısında ilk anda şaşkınlığa düşen Franco,
Kaynak: Francisco Franco

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.