Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Gerze ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Gerze anlamı
öz. is. (ge'rze) Sinop iline bağlı ilçelerden biri.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

gerze anlamı
Bir çeşit büyük tavuk ya da horoz.

-Çorum
Kecek *Oltu -Erzurum
Cenciğe -Erzincan
Karaözü *Gemerek -Sivas

"Gerze" için örnek kullanımlar

Bu proje, Gerze'de yapmayı düşündüğümüz santral projesi.
This project Gerze 'thought to the power plant project.
Kaynak: ekonomi.milliyet.com.tr
Çorum'dan yola çıktıktan sonra Gerze ayrımında bir konvoy karşılıyor bizi.
After leaving from Corum Gerze a convoy of differentiation to meet us.
Kaynak: evrensel.net
Sinop Gerze'ye termik tehdit.
Gerze Sinop to the thermal threat.
Kaynak: aksiyon.com.tr
SİNOP'un Gerze İlçesi'nde nişanlısına sinirlenip 170 hap içerek intihara kalkışan 19 yaşındaki H.S., Devlet H
Angered by his fiancée tried to commit suicide by drinking 170 pills Gerze district of Sinop, 19-year-old HS, State H
Kaynak: haber3.com
Gerze, Sinop iline bağlı ilçe . Merkez nüfusu yaklaşık 10.000'dir. Sinop'a 39 km uzaklıktadır. Güzel bir sahil şehridir.
Kaynak: Gerze
Bolalı, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe Bolalı köyü, Gerze Sarımsak divanından ayrılmış olup adını da 1700
Kaynak: Bolalı, Gerze
Acısu, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı, köy yakınlarında bir kuyudan çıkan, tadı acımsı olan sudan
Kaynak: Acısu, Gerze
Karlı, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Karlı, Gerze
Hıdırlı, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı eski dönemlerde Kadı Mezarı olarak bilinirdi. Daha sonra
Kaynak: Hıdırlı, Gerze
Güzelyurt, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Güzelyurt, Gerze
Belören, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyde tarihi eser olarak bir çok eski mimaride evler vardır.
Kaynak: Belören, Gerze
Akgüney, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Akgüney, Gerze
Hacıselli, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Hacıselli, Gerze
Abdaloğlu, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Abdaloğlu, Gerze
Gerze Enerji Santrali, Sinop ilinin Gerze ilçesindeki Yaykıl Köyü civarında kurulması planlanan enerji santralidir. Santralin elektrik
Kaynak: Gerze Enerji Santrali
Kahramaneli, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kahramaneli, Gerze
Kabanlar, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kabanlar, Gerze
Hizarçayı, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Hizarçayı, Gerze
Boyalıca, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Boyalıca, Gerze
Boyalı, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: köyün adı zamanındaki bir uyanığın eşşeği boyayıp satınca yağmur yağıp
Kaynak: Boyalı, Gerze
Başsökü, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy, adını eski dilde anlamı "ormanlık alan" olan "sökü" kelimesi ve
Kaynak: Başsökü, Gerze
Altınyayla, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Altınyayla, Gerze
Gürsökü, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Gürsökü, Gerze
Akkıraç, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Akkıraç, Gerze

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.