Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

glasnost ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

glasnost anlamı
is. (gla'snost) Açıklık politikası.

"glasnost" için örnek kullanımlar

Sonuç Gorbaçov'un Perestroika ve Glasnost ile gelmesi ve ertesinde Sovyetler Birliği'nin çöküp dağılmasına dayandı.
Gorbachev's perestroika and glasnost, and come with a result after the dissolution of the Soviet Union's collapse endured.
Kaynak: sabah.com.tr
Gorbaçov'un perestroika (yeniden yapılanma) ve glasnost (açıklık) adını verdiği reform çalışmaları Soğuk Savaş 'ı bitirdi ancak bu
Kaynak: Mihail Gorbaçov
1980'lerde SED, Sovyetler Birliği nde gerçekleşmekte olan perestroika ve glasnost açılımlarına cephe almıştır. Sovyetler Birliği ve ABD
Kaynak: Almanya Sosyalist Birlik Partisi
rejimlerin dönüşümleri, komünist rejimlerde SSCB 'deki perestroyka ve glasnost rejimleri gibi yenilikçi politika dalgalarıyla sonuçlandı.
Kaynak: 1980'ler
Şevardnadze, Gorbaçov 'un en yakın çalışma arkadaşları ve glasnost (açıklık) ve Perestroyka (yeniden yapılanma) politikalarının en etkin
Kaynak: Eduard Şevardnadze
"destalinizasyon" sürecini başlatmış oldu.1985 'te Gorbacov 'un glasnost ve perestroyka girişimlerine kadar bu süreç "Stalin rejimi"
Kaynak: Destalinizasyon
1985 yılında iktidarı aldıktan sonra Gorbaçov çok iddialı bir reform programına girişip perestroika ve glasnost açılımlarını yapacaktır.
Kaynak: 1991 Sovyet darbe girişimi
Başvuru kitapları : glasnost. de/autoren/behrend/rezen-monte. html Eleştiri Manfred Behrend Ernst Thälmann. İnsan ve Efsane. eleştiriler, GLASNOST Berlin.
Kaynak: Ernst Thälmann

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.