Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

glikozaminoglikan ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

glikozaminoglikan anlamı İng. glycosaminoglycan
Genellikle bir amino şeker (sülfatlanmış veya sülfatlanmamış glikozamin veya galaktozamin) ve bir üronik asitten (glukoronik asit veya idüronik asit) oluşmuş yinelenen disakkarit birimlerinden oluşan hidroksil, karboksil ve sülfat gruplarından dolayı hidrofilik özellik gösteren proteinlerle birleşerek proteoglikanları oluşturan, kıkırdak ve kemik gibi dokularda hücreler arası zemin maddelerini meydana getiren hiyalüronik asit, kondroitin sülfat, keratosülfat, heparin gibi herhangi bir polisakkarit grubu, mukopolisakkarit.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

glikozaminoglikan anlamı İng. glycosaminoglycan Alm. Glykosaminoglycan Fr. glycosaminoglycan glykys: tatlı
Amino şeker türevlerinin tekrarlanan disakkarit birimlerinden oluşan, hidroksil, karboksil ve sülfat gruplarından dolayı hidrofilik özellik gösteren, proteinlerle birleşerek proteoglikanları oluşturan, kıkırdak ve kemik gibi dokularda hücreler arası zemin maddesini meydana getiren, hiyaluronik asit, kondroitin sülfat, keratan sülfat, heparin gibi herhangi bir polisakkarit grubu. Mukopolisakkarit.

BSTS / Dölerme ve Suni Tohumlama Terimleri Sözlüğü

glikozaminoglikan anlamı İng. glycosaminoglyca, GAG
Amino şeker türevlerinin tekrarlanan disakkarit birimlerinden oluşan hidroksil, karboksil ve sülfat gruplarından dolayı hidrofilik özellik gösteren, proteinlerle birleşerek proteoglikanları oluşturan, kıkırdak, kemik vb.dokularda hücreler arası zemin maddesini meydana getiren, hiyaluronik asit, kondroitin sülfat, keratan sülfat, heparin vb. bir polisakkarit grubu.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

glikozaminoglikan anlamı İng. glycosaminoglycan 
Heksozamin türevi polisakkaritlerden bir tanesi. Proteinlerle birleşerek musini oluşturur.

"glikozaminoglikan" için örnek kullanımlar

Bir veya daha fazla kovalent bağ la eklenmiş glikozaminoglikan (GAG) zincirli bir çekirdek (core) proteinden oluşur. Bu glikozaminoglikan
Kaynak: Proteoglikan
Bu proteinlerin artı yüklü bölgeleri vardır, bunların hücre yüzeyindeki asidik glikozaminoglikan lara bağlanmaya yaradığı tahmin
Kaynak: Hepatik lipaz
önemlidir; başlagıçta glikozilasyonu olmayan proteoglikan çekirdek proteinlere (proteoglycan core proteins) glikozaminoglikan zincirleri eklenir.
Kaynak: Glikozilasyon

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.