Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gonca ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

gonca anlamı
is. bit. b. Henüz açılmamış veya açılmak üzere olan çiçek, tomurcuk.

Kişi Adları Sözlüğü

Gonca anlamı Köken: Far.
Cinsiyet: Kız
Tam açılmamış çiçek, gül.

Türkçe - İngilizce

gonca anlamı
isim
1) bud
2) rosebud

"gonca" için örnek kullanımlar

Bir gonca gül aldı en kırmızısından.
The red ink was a rosebud.
Kaynak: kadinhaberleri.net
Oysa daha açmadan solan bir gonca gibi kurudu, kurutuldu ve geriye gazete sayfalarının üçüncü sayfalarında gözleri bantlı bir kız çocuğunun resmi kaldı.
However, fading like a flower without further dried, dried and third pages of newspaper pages back in the eyes of the girl band was official.
Kaynak: blog.radikal.com.tr
Okul konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Gonca, Muştu ve Altınburç yayınevleri yazarlarından Tarık Behram Akın, Eyüp Özdemir ve Ersin Teres davetli olarak katıldı.
Interview held in the conference hall of the school Gonca, Altınburç publishers and authors Mustu Behram Tariq Ali, Eyüp Özdemir and Ersin Teres joined as a guest.
Kaynak: memleket.com.tr
Kitap okuma alışkanlığı kazandırma projesi çerçevesinde, Muştu ve Gonca yayınlarının yazarlarından Eyüp Özdemir ve Tarık Behram Merve Mehmet Özdemir İlkokulu'nu ziyaret etti.
Framework of the project to gain the habit of reading books, co-author of publications Eyüp Mustu and Gonca Behram Tariq Özdemir and Mehmet Özdemir Mary Elementary School visited.
Kaynak: haberler.com
gonca fem, gonca gibi tam açılmamış güle teşbihen küçük ağız demektir. Sibel Alaş'ın albümlerinde dikkati çeken bir başka husus ismini "
Kaynak: Sibel Alaş
Şu sokak tabirleri: derman, lahana dolması, ot, plaka, mühür, sarıkız, anten, sarma, paspal, gıya, gogo, gonca, kuru, cigara, cigaralık,
Kaynak: Esrar
ÇORİN; iki ince uzun yapraklı ve de ortasın da mor renkte bir tane gonca ya da yuvarlak bir yumru gibi organı var. ÇORİN, mayıs ayın da
Kaynak: Çorin bitkisi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.