Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gondol ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

gondol anlamı
is. 1. Genellikle Venedik'te kullanılan, ayakta, kıç tarafta tek kürekle yürütülen, 10 m uzunluğunda, yassı ve iki başı yukarıya kıvrık kayık. 2. Genellikle söz ve nişanlarda kız tarafına içine şeker, çikolata vb. konularak armağan olarak verilen, kesme cam veya gümüşten, yayvan, kayık biçiminde tabak.

Türkçe - İngilizce

gondol anlamı
isim
1) gondola

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

gondol anlamı Fr.gondole
1. Genellikle Venedik'te kullanılan, ayakta, kıç tarafta tek kürekle yürütülen, 10 m uzunluğunda, yassı ve iki başı yukarıya kıvrık kayık: § "Fakat ben dik koruların, setli bahçelerin alt kenarlarına dizilmiş yalılar önündeki rıhtımda bekleşen beyaz gondolları gözlerdim." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 368. § "Hele akşamdan sonra sulardaki kızıltılarla sedefli imparator gondollarının fenerleri birbirine karışınca..." -Reşat Nuri Güntekin, Tanrı Dağı Ziyafeti, 143. § "Gündüzleri susan ve geceleri de gondolların uzaklardan gelen şarkılarıyla boğuk ses veren eski Venedik'in ruhu." -Peyami Safa, Bir Tereddüdün Romanı, 10. § "Venedik'te bir gondolda bırakılmış bir kitap buluyor tarih öğretmeni" -Adalet Ağaoğlu, Sen türkiye'ninEn Güzel Kazasısın, 85.2. Genellikle söz ve nişanlarda kız tarafına içine şeker, çikolata vb. konularak armağan olarak verilen, kesme cam veya gümüşten, yayvan, kayık biçiminde tabak.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

gondol anlamı
1. Huysuz, soysuz. 2. Kötü kadınlara aracılık yapan (kimse).

"gondol" için örnek kullanımlar

Hiç Palandöken'i görmeyen üniversite öğrencileri burayı gezip, kayak yapma ve gondol lift turu atma fırsatını yakaladılar.
No Palandöken blind college students read through here, take the opportunity to throw round skiing and gondola lift.
Kaynak: haber3.com
Şu önümüzde gördüğümüz ve geçenlerde devraldığımız eski teleferik hattının yerine de modern gondol hattı yapacağız.
We recently took over the old cable car line in front of us rather than we see and do in the modern gondola line.
Kaynak: haberler.com
Derenin alt kotlarında, suyun durağan aktığı yerlerde, suyun derinliği yeterli olursa orada da gondol gezdirmeyi düşünüyoruz.
The lower elevations of the stream, the water still flows, where the depth of water is enough skim believe that there is also a gondola.
Kaynak: haberler.com
Ricciardone ve eşinin, Porsuk Çayı'nda gerçekleştirilmesi planlanan gondol gezisi ise heyetin programlarının yoğunluğu nedeniyle ertelendi.
Ricciardone and his wife, Badger Stream gondola trip planned to be postponed due to the intensity of the program committee.
Kaynak: usasabah.com
Grand Kanal'da ulaşım deniz otobüsleri (vaporetto) ve gondol lar ile sağlanmaktadır. Ayrıca deniz taksileri de mevcuttur. Grand Kanalı
Kaynak: Venedik
Bir balon; zarf, gondol (ya da sepet) denilen iki bölümden oluşur. Zarf balonun havayla doldurulan yeri olduğundan yüksek iç basınca
Kaynak: Balon (hava taşıtı)
Whibley, Lavigne'e Venedik 'de bir gondol gezisi sırasında evlenme teklif etti. İkili, 110 misafirin katıldığı bir katolik töreniyle 15
Kaynak: Avril Lavigne
Porsuk Çayı 'nın ıslah çalışmaları sonucu şehrin merkezinden geçen kısmı düzenlenerek Köprübaşı semtinde çay üzerinde Venedik tipi gondol
Kaynak: Eskişehir
Bir tür at yarışı olan palio Palio di Siena festivalinde, gondol yarışları da her eylül ayının ilk pazar günü Venedik 'te gerçekleşir.
Kaynak: İtalya

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.