Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gölgelik ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

gölgelik, -ği anlamı
is. 1. Gölge Altında bulunan yer. 2. Kazıkların ve belli kalınlıktaki dikmelerin üzerine bindirilmiş bir tür demir veya ahşap çardak, sayeban, pergola: "Çocuğa oracıktaki gölgelikte meme emzirmekte olan kadını gösterdi." -O. C. Kaygılı.

Türkçe - İngilizce

gölgelik anlamı
isim
1) canopy
2) shade
3) shady spot
4) window shade
5) dais
6) penthouse
7) tester
sıfat
1) umbrageous

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

gölgelik anlamı
Şemsiye.

*Boyabat, -Sinop

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Gölgelik anlamı
Trabzon ili, Arsin ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

gölgelik eş anlamlısı

pergola
is. Gölgelik.
sayeban
is. (sa:yeba:nı) esk. Gölgelik: "Sayende sayeban olduk İstanbul şehri / Sayende sebil olduk, aç kaldık, sefil olduk." -A. İlhan.

"gölgelik" için örnek kullanımlar

Venedikte gölge vergisi :Venedikte belediye yol kenarındaki işyerlerinde gölgelik ve tenke kullananlardan gölge gerğisi alıyor.
Venice shadow tax: Venice Tenki users of municipal shade canopy and tensioner side of the road is at workplaces.
Kaynak: habervitrini.com
Geçen yıl Özel İdare tarafından yapılan Gölgelik ve bankların tahrip edildiği Harran'da bahar aylarında gelecek turistlere yönelik güzelleştirme çalışmaları yapılması gerektiği belirtildi.
Last year, a Special Administration Harran was destroyed by the canopy and benches for tourists coming in the spring beautification work is still needed.
Kaynak: sanliurfa.com
Eğer milleti, etnik kimliklerin üzerinde bir örtü olarak kabul ediyorsanız, o zaman her etnik grubun bu örtü altında, adıyla ve sanıyla özgür ve onurlu yaşayacakları bir gölgelik alan bulunmalıdır.
If the nation on ethnic identities as a cover if you agree, then this under cover of each ethnic group, with the name and sanıyla a shady area should live free and dignified.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Eğer milleti, etnik kimliklerin üzerinde bir şemsiye olarak kabul ediyorsanız, o zaman her etnik grubun bu şemsiye altında adıyla ve sanıyla özgür ve onurlu yaşayacakları bir gölgelik alan bulunduracaksınız.
If the nation on ethnic identities as an umbrella if you agree, then the name of each ethnic group under this umbrella and sanıyla live free and dignified in place in a shady area.
Kaynak: haber10.com
İslam peygamberi Muhammed 'in, Medine döneminde Mescid-i Nebevi 'nin duvarına bitişik olarak kurdurduğu hurma dallarıyla örtülmüş gölgelik.
Kaynak: Suffa
Bu yolla sulanan ağaçlar, yazları sıcakta gölgelik görevi gördükleri gibi, kenti de güzelleştirirler. Etimoloji : Kentin adının nereden
Kaynak: Bişkek
jpg | Sonbaharın sonlarında Wisconsin'de ahşap gölgelik altındaki Ginseng yetiştirilen,Monk Garden bahçesi Wisconsin File:
Kaynak: Panax quinquefolius
Beni Sakife denen gölgelik, Ebu Bekir 'in ilk Sunni halife olarak seçildiği yerdir. Kaynakça : Kategori:Arap Yarımadası'ndaki Yahudi
Kaynak: Beni Saide
Tarlalarda, gölgelik yerlerde ve çitlerde yetişir. Morfolojik özellikleri : 50-100 cm uzunluğa kadar çıkabilen, gövdesi dört köşeli çok
Kaynak: Beyaz ballıbaba
Laleh Parkında yürüyüş yolları, dinlenmek ve piknik yapmak için gölgelik alanlar bulunmaktadır. Park, gençler için gözde bir buluşma
Kaynak: Laleh Park
Genelde tropik ve subtropik nemli ormanlar arasında gölgelik alanlarda alçak alanlarda yetişir ve ağaçların boyları 30-40 metreyi
Kaynak: Mangifera
ler, 1960'lar ve 1970'lerin başlarında en parlak dönemini yaşayan en çağdaş uçakları karşılayan, geniş, gölgelik tarzı çatısının olmasıydı.
Kaynak: Berlin Tempelhof Havalimanı
Dionysos uğruna kurbanların kesildiği sunağı ve bazı koltukların arasındaki, belki de gölgelik olarak kullanılmış olabilecek delikler vardır.
Kaynak: Bodrum Antik Tiyatrosu
canlanmakta olan pergolalar sedir ya da sekoya gibi dayanıklı ağaçlardan yapılmaktadır. Anadolu 'da bu tür yapılara gölgelik adı da verilmektedir.
Kaynak: Pergola
sundurma biçimli örtü. İspanyolca da bir altar ya da kapının üzerine gölgelik olarak asılan ve Bağdat 'tan ithal edilen özenli brokar
Kaynak: Baldaken
Bugün Köseler evlerinin önlerinde genellikle odun ve bazı eşyaların konulup yığıldığı kuruluk ve gölgelik yerlere “hayat” denilmektedir.
Kaynak: Köseler, Gümüşhacıköy
Mayalanan harç, parçalar halinde bir yörük dokuması ya da bez üzerine dizilir ve açık havada, gölgelik bir yerde kuruması beklenir.
Kaynak: Tarhana çorbası
Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği, deniz dalgalarının çam ağaçlarına kadar uzanmasıve çam ağaçlarının plajlarda gölgelik olarak
Kaynak: Kemer, Antalya
Genel özellikleri : Nemli, gölgelik yerlerde yetişir. Anayurdu Meksika 'nın yüksek dağları, Güney Amerika ile Yeni Zelanda adasıdır.
Kaynak: Küpe çiçeği
Bir barok çok renkli mermer gölgelik 1601 yılında yüksek sunak üzerine Giovanni Battista Caccini ve Gherardo Silvani inşa edildi.
Kaynak: Santo Spirito (Floransa)
Doğal yetişme ortamı orman içi gibi gölgelik yerler olan bitkilerin, kır çiçekleri gibi açık alanlarda yetişen bitkiler kadar güneşe
Kaynak: Salon bitkileri
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.