Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gömlekliler ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

gömlekliler anlamı İng. tunicates Lat.Tunicata, tunica: gömlek Alm. Manteltiere Fr.tuniciers uro: kuyruk; khorde: iplik
(Yun. uro: kuyruk; khorde: iplik) Çok hücrelilerden (Metazoa), sölomlular (Coelomata) alt bölümünün, ikincil ağızlılar (Deuterostomia) filumunun, kordalılar (Chordata) alt filumundan, sölomsuz ve bölütsüz, genel olarak yalnız lârvalarında korda bulunan, vücutları torba biçiminde ve yarı saydam sert bir gömlekle örtülü olan, gömlekleri dış deri tarafından salgılanan, er dişi, bazılarında metagenez tipi döl değişimi olan, bazılarının gelişmesinde başkalaşım görülen, hepsi denizlerde yaşayan, ekliceler (Larvacea), tulumlular (Ascidiacea), salpalar (Thaliacea) sınıflarını içine alan bir dal.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

gömlekliler anlamı Osm. kamisiye Lat.Tunicata Fr. tuniciers
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

gömlekliler anlamı Lat.Tunicata
Çok hücrelilerden (metazoa), sölomlular (Coelomata) alt bölümünün, ikincil ağızlılar (deuterostomia) şubesinin, kordalılar (Chordata) alt şubesinden, sölomsuz ve bölütsüz, vücutları torba biçiminde yarı saydam sert bir gömlekle örtülü olan, hepsi denizlerde yaşayan, ekliceler (Larvacea), tulumlular (Ascidiacea), salpalar (Thaliacea) sınıflarını içine alan bir grup.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

gömlekliler anlamı İng. tunicates Lat.tunica Alm. Manteltiere Fr. tuniciers uro,khorde
(Tunicata, anlamdaş. Urochorda) (Lât. tunica-gömlek), (Yun. uro=kuyruk Yun. khorde = iplik), Çokgözeli hayvanlardan sölomlular (Coelomata) alt-bölümünün ikincil-ağızlılar (Deuterostomia) filumunun kordalılar (Chordata) alt - filumuna (bakınız») giren bir dalı. Sölomsuz ve bölütsüzdürler. Korda, genel olarak, yalnız lârvalarda bulunur. Vücutlar torba biçiminde ve yan saydam, sert bir gömlekle örtülüdür. Gömlek dış-deri tarafından salınır. Erdisidirler. Bazılarında metagenez tipi döl değişimi vardır. Bazılarının gelişmesinde başkalaşma görülür. Hepsi denizde yaşarlar. Ekliceler (Larvacea), tulumlular (Ascidiacea), salpalar (Thaliacea) sınıflarını içine alır (bakınız»).

Güncel Türkçe Sözlük

gömlekliler anlamı
ç. is. hay. b. Vücutları torba biçiminde ve yarı saydam, sert bir gömlekle örtülü, denizlerde yaşayan bir hayvan sınıfı.

"gömlekliler" için örnek kullanımlar

Politika : Çin Mavi Gömlekliler topluluğu Fransa Mouvement Franciste and Solidarité Française İrlanda Mavi gömlekliler Portekiz National
Kaynak: Mavi Gömlekliler
Aylar ve yıllar boyunca resif yapısı, yosun, gömlekliler, sert ve yumuşak mercanlar, süngerler kaplanmış olur. Bu tip uygulamalarla ilgili
Kaynak: Yapay resif
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.