Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Göynücek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Göynücek, -k'i anlamı
öz. is. (göynü'ceği) Amasya iline bağlı ilçelerden biri.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Göynücek anlamı
Bilecik ili, Dodurga bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Göynücek" için örnek kullanımlar

Göynücek, Amasya ilinin bir ilçe sidir. Amasya ilinin güney batısında yer alır. Göynücek, Türkiye'de sadece illere has bir konuma
Kaynak: Göynücek
Kertme, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. KERTME KÖYÜ Amasya'nın Göynücek İlçesine bağlı Kürd köylerinden biridir.
Kaynak: Kertme, Göynücek
Şarklı, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Şarklı Köyü Amasya'nın Göynücek İlçesine Bağlı Kürt Köyüdür ..
Kaynak: Şarklı, Göynücek
İkizyaka, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Amasya iline 60 km, Göynücek ilçesine 15 km uzaklıktadır. Yandaki kutucuklara
Kaynak: İkizyaka, Göynücek
Alanköy, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Alan, Göynücek
Karaşar, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Karaşar, Göynücek
Koyuncu, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Koyuncu, Göynücek
Kavaklı, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Kuyulu Kavaklı köyü ismini yakınındaki asırlık kavak ağacından
Kaynak: Kavaklı, Göynücek
Karayakup, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Karayakup, Göynücek
Hasanbey, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Hasanbey, Göynücek
Harmancık, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Birinci Dünya Savaşı'ndan önce köyde ermeni asıllı insanlar yaşıyodu
Kaynak: Harmancık, Göynücek
Gökçeli, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. GÖKÇELİ adı köydeki kaleden gelmektedir. Asırlarca önce Kale komutanının adı
Kaynak: Gökçeli, Göynücek
Gaffarlı, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe “: Kafarlı” nın sözlük anlamı eski Türkmenlerde “uzak yer” anlamına
Kaynak: Gaffarlı, Göynücek
Kervansaray, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Coğrafya: Amasya iline 51 km, Göynücek ilçesine 6 km uzaklıktadı.
Kaynak: Kervansaray, Göynücek
Beşiktepe, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün eski adı Tekke'dir. Daha sonra önceki dönemde Köyün sınırları
Kaynak: Beşiktepe, Göynücek
Abacı, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Abacı, Göynücek
Kışlabeyi, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kışlabeyi, Göynücek
Ilısu, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı içinde bulundurduğu sıcak kaynak suyundan gelmektedir.
Kaynak: Ilısu, Göynücek
Davutevi, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Türk köyüdür. Köy sakinleri Türk asıllıdır. Köyün yaklaşık 400 yıllık
Kaynak: Davutevi, Göynücek
Bektemür, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bektemür, Göynücek

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.