Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gramatikal ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Dilbilim Terimleri Sözlüğü

gramatikal anlamı Fr. grammatical
Mantıkçının, duygucanın ve doğalın karşıtı olarak kullanılıp gerçeğe ve kavrama bağlı olmaksızın sırf deyi gereğince olan (özne, haber, yüklem, cins...).

Güncel Türkçe Sözlük

gramatikal anlamı
sf. (l ince okunur) Dil bilgisi kurallarına uygun.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

gramatikal anlamı Fr.grammatical
Dil bilgisi, dil bilgisi kurallarına uygun:§ "Türkçenin Gramatikal bünyesi bakımından..." -Peyami Safa, Sanat-Edebiyat-Tenkit, 105.

"gramatikal" için örnek kullanımlar

Tek bir fiil kipinden ibaret olduğu gibi, birbirine gramatikal bağlarla bağlı birçok kelimeden de meydana gelmiş olabilir. " "Gidiyorum", "
Kaynak: Cümle
Maya dilleri gramatikal yapı ve tipolojik özellikleriyle diğer Orta-Amerika dillerinden farklılık gösterir. nesne lerin gramatikal çekiminde
Kaynak: Maya dilleri
Maya dilleri gramatikal yapı ve tipolojik özellikleriyle diğer Orta-Amerika dillerinden farklılık gösterir. nesne lerin gramatikal çekiminde
Kaynak: Maya uygarlığı
Nilüfer Akgür(1986), Kadı Burhaneddin divanı (s.61-91)`nın gramatikal indeksi, Yüksek Lisans Tezi, 128 sayfa (YÖK Tez Numarası:162036).
Kaynak: Muharrem Ergin
Gerçekten, yapısı, gramer özellikleri, bütünlüğü ve gramatikal sınıflarıdırıcıları vs. ile Urartuca ile Çeçence birbirine benzemektedir.
Kaynak: Çeçenistan
Bir olaydan başka bir olaya, bir zamandan başka bir zamana atlar, kalemini çağrışımların emrine verir, bazen dilin gramatikal sistemini
Kaynak: Britanya edebiyatı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.