Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

guano ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

guano anlamı Fr. guano
(jeoloji, tarım)

Güncel Türkçe Sözlük

guano anlamı
is. (gua'no) Özellikle deniz kuşlarının pisliklerinin bir yerde uzun süreden beri birikip yığılmasıyla oluşan, azot ve fosfat bakımından zengin, gübre olarak kullanılan madde.

İngilizce - Türkçe

guano anlamı
isim
1) guano
2) martı gübresi

"guano" için örnek kullanımlar

Nauru'da deniz kuşlarının dışkılarından oluşan guano rezervleri mevcuttur ve bu rezervler fosfat ve potasyum açısından zengindir.
Kaynak: Nauru
yüzyılda guano madenciliği için kullanıldı. Coğrafya : Coğrafi konumu: 0 22 Güney enlemi, 160 03 Batı boylamı. Haritadaki konumu: Okyanusya
Kaynak: Jarvis Adası
Peru tartışmalı bölgede çok sayıda guano ve maden şirketine sahiptir. Bolivya Peru'ya birlik olma halinde Antofagasta'da ekonomik
Kaynak: Peru
Bourne tarafından 2003 yılında Ascension Adası'nda mağaralar ve guano yataklarından bulunan altı örneğin kemik kalıntılarından tanımlanmıştır.
Kaynak: Nycticorax olsoni
Ülkede genellikle kaplumbağa, guano ve kıyılarda da köpekbalığı yetişir. Nüfus ve Sosyal Hayat: Ülkenin nüfûsu yaklaşık 71.000dir.
Kaynak: Seyşeller
Doğal kaynakları: balık, guano, doğal gaz potansiyeli. Doğal afetler: Tufanlar, deniz kayalıkları. Sürekli sakini yok. Ekonomiye genel bakış:
Kaynak: Spratly Adası
Nüfus: Doğal kaynakları: guano, hindistancevizi. Sulanan arazi: 0 km² (1993) Doğal afetler: Periyodik kasırgalar. Yönetim : Ülke adı: Geleneksel adı
Kaynak: Glorioso Adası

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.