Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

güneysu ne demek?

 - 2 sözlük, 5 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Güneysu anlamı
öz. is. (güne'ysu) Rize iline bağlı ilçelerden biri.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Güneysu anlamı
Ağrı ili, Murat bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Güneysu anlamı
Erzurum ili, Pazaryolu ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Güneysu anlamı
Rize ili, Güneysu ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Güneysu anlamı
Trabzon ili, Vakfıkebir ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"güneysu" için örnek kullanımlar

Güneysu - Ağrı merkez ilçeye bağlı köy. Güneysu - Erzurum ili Pazaryolu ilçesine bağlı köy. Güneysu - Rize iline bağlı ilçe
Kaynak: Güneysu
Güneysu Rize ilinin bir ilçesi. Türkiye Cumhuriyeti 59. Hükümeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın memleketi. Tarihçe: Güneysu , Rize
Kaynak: Güneysu, Rize
Güneysu, Erzurum ilinin Pazaryolu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy bir zamanlar ruslarında mekân olarak kullandığı bir yerleşim
Kaynak: Güneysu, Pazaryolu
Güneysu, Trabzon ilinin Vakfıkebir ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyümüz şimdiki ismi olan Güneysu'yu alana kadar geçen zaman içinde
Kaynak: Güneysu, Vakfıkebir
Ortaköy, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi vardır.
Kaynak: Ortaköy, Güneysu
Başköy, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Başköy, Güneysu
Başaran, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Başaran, Güneysu
Kıbledağı, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün bilinen yakın tarih i hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.
Kaynak: Kıbledağı, Güneysu
Gürgen, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. köyün ismi, köye ilk ikamet eden Müslüman ve Türk olan Kürken Ağa'dan gelmektedir
Kaynak: Gürgen, Güneysu
Güneli, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Güneli, Güneysu
Dumankaya, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Aynı zamanda başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın memleketi olan köyün adıdır.
Kaynak: Dumankaya, Güneysu
Ballıdere, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Ballıdere, Güneysu
Asmalıırmak, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Asmalıırmak, Güneysu
Kiremit, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyde daha önceleri, sayıları 23'ü bulan kiremit üreten küçük işletmeler
Kaynak: Kiremit, Güneysu
Bulutlu, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köyün adi köyün en yaşlisi ali kaptan tarafindan konulmuştur.
Kaynak: Bulutlu, Güneysu
Yeşilköy, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün eski adı Kasganoz'dur. Kültür: Köyün gelenek , görenek ve yemek leri
Kaynak: Yeşilköy, Güneysu
Çamlıca, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Çamlıca, Güneysu
Yeniköy, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Yeniköy, Güneysu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.