Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

amfiteatr ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

amfiteatr anlamı
is. 1. Dinleyicilerin oturduğu, sıraları arkaya doğru basamaklı olarak yükselen salon, amfi: "Davetlileri getirip amfiteatr şeklinde hazırlanmış tribünlere bırakıyordu." -H. Taner. 2. Yunan ve Roma'da açık hava tiyatrosu. 3. coğ. Basamak basamak yükselen yer biçimi.

Türkçe - İngilizce

amfiteatr anlamı
isim
1) amphitheater
2) Coliseum
3) amphitheatre

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

amfiteatr anlamı Fr.amphithéâtre
1. Dinleyicilerin oturduğu, sıraları arkaya doğru basamaklı olarak yükselen salon: § "Birer harf amfiteatrı arkasında siyah birer tomarı andırır yuvarlaklara kâğıtları dolarlardı." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar IV, 32. § "Anatomi dersliğine girdik. Amfiteatr." -Peyami Safa, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, 42. 2. Yunan ve Roma'da açık hava tiyatrosu. 3. Basamak basamak yükselen yer biçimi.

amfiteatr eş anlamlısı

amfi
is. Amfiteatr.

"amfiteatr" için örnek kullanımlar

Buzul bölgeden gittikten sonra bu bölgede kâse ya da amfiteatr biçiminde bir çöküntü kalır. Bu çöküntüye buzyalağı ismi verilir.
Kaynak: Buzyalağı
özel yapılara verilen isimdir. Hellenistik çağ da ortaya çıkan bu yapıların genelde üstleri örtülüdür ve ufak bir amfiteatr şeklindedirler.
Kaynak: Odeion
Buzul bölgeden gittikten sonra kalan kâse ya da amfiteatr biçimindeki bu çöküntüye buzyalağı ya da sirk adı verilir. Buzulun diğer ucuna
Kaynak: Buzul
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.