Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

amiloit ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

amiloit anlamı İng. amyloid
Nişastaya benzeyen, beyinde depolandığı zaman Alzhaimer hastalığına neden olan, böbrek, karaciğer, dalak ve diğer organlarda depo edilen ipliksi karakterde çözünmez glikoprotein.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

amiloit anlamı İng. amyloid Alm. amyloid Fr. amyloïde amylum: nişasta
Nişastaya benzeyen, beyinde depolandığı zaman Alzhaimer hastalığına sebep olan, kalp, karaciğer, dalak ve diğer organlarda depo edilen kompleks proteine benzer telli materyal.

BSTS / İç Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

amiloit anlamı İng. amyloid
Bir çeşit suda erimez ipliksi glukoprotein, amiloyit.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

amiloit anlamı İng. amyloid
1. Nişastaya benzeyen, nişasta benzeri boyanma gösteren. 2. Sülfirik asidin selüloz üzerine etki etmesiyle oluşan ve iyot ile muamele edildiğinde mavi renk oluşturan bir madde. 3. Dokularda hücre dışı yerleşim gösteren, protein içeren, eozinofilik, Kongo kırmızısıyla boyandığında polarize ışıkta yeşil renge boyanan mum benzeri, protein bileşiği bir madde. Yapısında lifli proteinler, nötral ve asit mukopolisakkaritler bulunur. Amiloit AA ve amiloit AL olmak üzere iki farklı bölümde incelenir. 4. Beyinde depolandığı zaman Alzhaimer hastalığına neden olan, kalp, karaciğer, dalak ve diğer organlarda depo edilen kompleks proteine benzer materyal.

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.