Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

acı balık ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

acı balık anlamı İng. bitterling Lat.Rhodeus amarus Alm. Bitterling Fr.bouvière
Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, sazangiller (Cyprinidae) familyasından, 8-10 cm kadar uzunlukta, dişisi yumurtalarını yumurtlama borusu aracılığıyla bazı midye türlerinin arasına bırakan, erkeği spermlerini bunların yanına bırakan, bir ay sonra yavruların midyeyi terkettiği görülen, iki hayvan arasında ortak yaşam görülen, Avrupa ve türkiye'de göllerde yaşayan bir tür.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

acı balık anlamı Lat.Rhodeus amarus
Kemikli balıkların sazangiller (Cyprinidae) familyasından yaklaşık 10 cm kadar uzunlukta olabilen, dişisi yumurtalarını yumurta borusu aracılığıyla bazı midye türlerinin arasına bırakan, üreme döneminde midyeyle ortak yaşam oluşturan, Avrupa ve türkiye'deki bazı göllerde yaşayan bir tür, gördek.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

acı balık anlamı İng. Bitterling Alm. Bitterling Fr. Bouvière
(Rhodeus amarus):Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının sazangiller (Cyprinidae) familyasından (bakınız») bir balık türü. Uzunluğu 8-10 cm. Dişi, yumurtalarını, yumurtlama borusu araciyle bazı midye türlerinin (Unio, Anodonta) solungaçları arasına bırakır. Erkek de spermatozoonlarını bunların yanına boşaltır. Bir ay sonra yavrular midyeyi terkederler. İki hayvan arasında ortakyaşay vardır. Avrupa ve memleketimiz göllerinde yaşar.

Güncel Türkçe Sözlük

acı balık, -ğı anlamı
is. hay. b. Sazangillerden, Avrupa'da ve ülkemiz göllerinde yaşayan, 8-10 cm uzunluğunda bir balık, gördek (Rhodeus amarus).
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.