Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Hasankeyf ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Hasankeyf anlamı
öz. is. (hasa'nkeyf) Batman iline bağlı ilçelerden biri.

"Hasankeyf" için örnek kullanımlar

Okuldaki etkinliğin ardından misafirler antik kent Hasankeyf'i gezdi.
After the school event, the ancient city of Hasankeyf guests' i visited.
Kaynak: focushaber.com
yine Hasankeyf'i sembolize eden kumaş alanında havlu, kumaş boyama, çanta vb.
again, Hasankeyf, which symbolizes the field of fabric towels, fabric painting, bags and so on.
Kaynak: haber3.com
Hasankeyf'teki bazı tarihi eserler özellikle İslam tarihi için önem taşıyor.
Hasankeyf's a certain historical artifacts, especially for the history of Islam is important.
Kaynak: internethavadis.com
Bakan Şimşek, Batman Üniversitesi Rektörü ve Hasankeyf Arkeolog Kazı Başkanı Prof.
Minister Simsek, and Hasankeyf, Batman University Rector Prof. Archaeologist Dig.
Kaynak: iha.com.tr
Hasankeyf, Batman 'a bağlı olan, iki yakasını Dicle Nehri nin ayırdığı tarihi bir ilçedir. nüfusu 13.823 olan Hasankeyf, verdiği sürekli
Kaynak: Hasankeyf
Büyükdere, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: Büyükdere, Hasankeyf
Yakaköy, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: Yakaköy, Hasankeyf
Karaköy, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Araplardan oluşmaktadır. Kültür : ARAP kültür gelenek ve
Kaynak: Karaköy, Hasankeyf
Aksu, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: Aksu, Hasankeyf
Yolüstü, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: Yolüstü, Hasankeyf
Soğucak, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: Soğucak, Hasankeyf
İncirli, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: İncirli, Hasankeyf
Irmakköy, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: Irmakköy, Hasankeyf
Palamut, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: Palamut, Hasankeyf
Kumluca, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: Kumluca, Hasankeyf
Uzundere, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: Uzundere, Hasankeyf
Akalın, Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Kültür : Coğrafya : Kayalar köyü, Hasankeyf ilçesine , Batman'a km.
Kaynak: Akalın, Hasankeyf
Artuklu Beyliği güneydoğudaki Mardin , Hasankeyf ve Harput bölgelerinde 1102 -1409 yılları arasında hüküm sürmüş bir Oğuz Türkmen
Kaynak: Artuklu Beyliği
Büyükdere - Batman ili Hasankeyf ilçesinin köyü. Erzurum Büyükdere - Erzurum ilinin Pasinler ilçesine bağlı bir köydür. Büyükdere -
Kaynak: Büyükdere
Üçyol , Batman ilinin Hasankeyf ilçesine bağlı bir köy. Üçyol , Çanakkale ilinin Bayramiç ilçesine bağlı bir köy. Üçyol , Düzce ilinin
Kaynak: Üçyol
Çardaklı - Batman ili Hasankeyf ilçesinin köyü. Çardaklı - Diyarbakır ili Hani ilçesinin köyü. Çardaklı - Erzincan ili Üzümlü
Kaynak: Çardaklı
kaymakamından biridir. 26 Ekim 2003 - 8 Ekim 2005 tarihleri arasında Batman ilinin Hasankeyf ilçesinde kaymakamlık görevinde bulunmuştur.
Kaynak: Huriye Küpeli
Doğu Karadeniz Bölgesi 'nin Osmanlı Devleti tarafından fethi ile Hasankeyf ve Silvan bölgesinde yaşayan Eyüboğlu Ailesi' nin bir kısmı
Kaynak: Eyüboğlu Ailesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.