Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

hassaten ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

hassaten anlamı
zf. (ha'ssaten) esk. Ayrıca, özellikle, bilhassa: "Bu bazı demagogların, hassaten, seçim propagandalarında kullandığı boş laflardan biri değildir." -Y. K. Karaosmanoğlu.

hassaten eş anlamlısı

ayrıca
zf. (ayrı'ca) 1. Ayrı olarak, başkaca: "Adamın biri, el yüz yıkamak için odaya bir leğenle ibrik getirmiş, ayrıca bir tepsi de kahvaltılık yiyecek hazırlamıştı." -İ. O. Anar. 2. Ayrı bir önem verilerek: Bu bitki oralarda ayrıca yetiştirilir. 3. Bundan başka: "Ayrıca yeni atlattığı zatürre onu iyice güçten düşürmüştü." -E. Şafak.
bilhassa
zf. (bi'lhassa) Özellikle: "Koyu yeşil çuhalı uzun masanın başında sessiz, üzüntüden, heyecan ve bilhassa uykusuzluktan bitkin." -N. S. Örik.
özellikle
zf. (özelli'kle) Özel olarak, her şeyden önce, başta, hele, bilhassa, hususuyla, bahusus, mahsus: "Evde, özellikle yaz ve güz aylarında çeşit çeşit kadınlar çalışırdı." -A. Ağaoğlu.

"hassaten" için örnek kullanımlar

kişi); "Haydi gidiniz oğlum, yolunuz açık olsun", "Dersimliler'e ve hassaten Seyid Kasım Ağa'ya selam söyle" diyerek suçsuz kararı vermiştir.
Kaynak: Nuri Dersimi
mensiyyen kalıbdur ve onunla adanmak yahut ana mensûb olmak key horluk ve hakaret olıbdur, hassaten memâlik-i Rûm'da, zîrâ hâzık tabîbleri az kaldı.
Kaynak: Kitabu'l-Müntehab
Bunun diğer maddi ve fiziki kıymetlerinden başka hassaten itaatkârlığı, hükümet ve milletime; kanunlarına riayeti sayesinde malıdır
Kaynak: Rüştü Erdelhun

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.