Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

hematit ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

hematit anlamı Fr. hématite
(jeoloji)

Güncel Türkçe Sözlük

hematit anlamı
is. min. Kan taşı.

Kimya Terimleri Sözlüğü

hematit anlamı İng. hematite, heamatite Alm.Hämatit Fr. hémaitte
Demir ve çelik üretiminde kullanılan kırmızı demir cevheri, Fe2O3. Hemetit çeşitleri: Kahverengi hematit: Hidrate hematit, limonit Kırmızı hematit: Kidney cevheri, doğal Fe2O3.

Türkçe - İngilizce

hematit anlamı
isim
1) hematite
2) haematite
3) specular iron

"hematit" için örnek kullanımlar

gibi SiO2 olup, ancak kuvarsit içerisinde çeşitli miktarlarda feldspat , mika , kil , manyetit , hematit , granat , rutil , kireçtaşı v.b.
Kaynak: Kuvarsit
Barit genellikle kireçtaşlarındaki kurşun - çinko damarlarında, sıcak kaynak yataklarında ve hematit cevheriyle birlikte oluşur.
Kaynak: Barit
Bileşiminde bulunan hematit,ona rengini verir ve bu renkler, dağılımlarına göre: Okyanus, dalmaçya, hayalet, kırmızı gibi adlarla
Kaynak: Yeşim (Jasp)
Doğal olarak nadir bulunan bir kuvars çeşidi olan sitrinin renginin kaynağı yapısındaki demir katışık ları; hematit veya limonit tir.
Kaynak: Sitrin
Genel olarak yerkabuğunda bulunan demir filizleri (cevherleri) hematit , limonit , götit , magnetit , siderit ve pirit tir.
Kaynak: Demir
Yanardağların çevresinde hematit kristalleri bulunmasının nedeni ortamdaki hidroklorik asitin hematit ile tepkimeye girmesidir
Kaynak: Kimyasal buğu taşınımı
Mars yüzeyinin kızıl-turuncu görünümü hematit ya da pas adıyla tanınan demiroksit ten (Fe 2 O 3) kaynaklanır. Jeoloji ("arkeoloji")
Kaynak: Mars
cevher zenginleştirme aletleri, kumtaşı çift kalıplar, hematit ağırlıklar, açkılı yassı baltalar ve çeşitli taşlardan yapılma boncuklar vardır.
Kaynak: Göltepe (tepe üstü yerleşme)
43.000 yıllık olduğu radyokarbon tarihleme yöntemi yle tespit edilen bu sahada, paleolitik dönem insanları demir ihtiva eden hematit
Kaynak: Madencilik
Boya olarak hematit (kırmızı), kaolin kili (beyaz), fok yağı lambasının isi (siyah) fermente balık yumurtası ile fok yağı karıştırılarak
Kaynak: Kar gözlüğü

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.