Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

anakent ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Kentbilim Terimleri Sözlüğü

anakent anlamı İng. metropolis Osm. metropol Alm. Weltsadt Fr.métropole
1 - Bir ülkenin ya da bölgenin, çevresindeki tüm kentsel ve kırsal topluluklara (yerleşim yerlerine) ekonomik ve toplumsal yönlerden egemen bulunan ve genellikle ülkenin başka ülkelerle olan her türlü ilişkilerinin sağlandığı en büyük kenti. 2 - Ülkedeki büyük kentleriden herhangi biri.

BSTS / Toplumbilim Terimleri

anakent anlamı İng. metropolis Osm. metropol Fr.métropôle
Çevresindeki bölgeye ve buradaki irili ufaklı kent topluluklarına ekonomik, uygulayımsal, ekinsel bakımlardan egemen durumda olan başlıca büyük kentlerden her birine verilen ad.

"anakent" için örnek kullanımlar

Salonlar arasında oluşturulacak adacıklar Türkiye'den Anakent belediyeleri için tahsis edilmiştir.
Halls will be created between the islands has been allocated to municipalities in metropolitan Turkey.
Kaynak: sonhaber.nl
24 Şubat Pazar günü yani bu hafta sonu Hessen Eyaleti'nin başkenti Wiesbaden'de anakent belediye başkanlığı seçimleri yapılıyor.
On Sunday February 24th, so this weekend the capital of the State of Hessen in Wiesbaden metropolitan mayoral election is made.
Kaynak: zaman-online.de
Yeri 1913'de Avustralya 'nın Cardillerası' nın ortasındaki yüksek ovada; iki rakip anakent olan Sydney 'in 300 km güney batısında,
Kaynak: Canberra
ana) ve polis (şehir, kent) kelimelerinin birleşiminden oluşan meterpolis kelimesinin kısaltılması ile oluşmuştur ve anakent anlamına gelir.
Kaynak: Metropol
Malezya 'nın dördüncü büyük şehri Johor Bahru, şehir merkezinde 886,033 kişi, anakent alanında ise (metropolitan alan) yaklaşık 1.73 milyon
Kaynak: Johor Bahru
Bundan dolayı anakent alanı (211.000 kişilik nüfus) bütün ada nüfusun yarıdan fazlasını kapsasa bile Fort-de-France'ın doğrudan etkisi
Kaynak: Fort-de-France
Başka limanların gelişmesi (Manta, San Lorenzo) ve Quito'nun anakent haline gelmesi nedeniyle, kentteki gelişmeler günümüzde yavaşlamıştır.
Kaynak: Guayaquil

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.