Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

hiççilik ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

hiççilik anlamı İng. nihilism Osm. ademiyun mezhebi Lat.nihil Alm. Nihilismus Fr. nihilisme
(Lat. nihil - hiç) : (Genel olarak) a. Var olan görüşlere, değerlere, düzene karşı çıkan; b. Hiç bir değer tanımayan görüşlere verilen ad. // Şu biçimleri vardır: 1- (Kuramsal alanda) Her türlü bilgi olanağını yadsıyan, sorunsal olmayan ve kendisinden kuşkulanılmayan hiç bir şeyin olmadığını öne süren görüş (= eleştirici ve kuşkucu hiççilik). 2- (Ahlâk alanında) Ahlâk kurallarını ve değerlerini tanımayan görüş. 3- (Siyasa alanında) a. Yeni bir toplum düzeni kurmak isteğiyle eski, yerleşik düzeni bütünüyle yadsıyan görüş. b. Her türlü siyasal düzeni yadsıyan, toplumun birey üzerinde hiç bir baskısını kabul etmeyen görüş; bu biçimi anarşizm ve salt bireycilikle birleşir.

BSTS / Yazın Terimleri Sözlüğü

hiççilik anlamı Fr. nihilisme
Bütün gerçek ve kutsallıkların karşısında olan öğreti. XIX. yüzyıl Rusya'sında çıkan, toplumsal kurul ve geleneklere karşı kökten bir eleştiri niteliği taşıyan, yazın alanında da her türlü kuramsal açıklamanın ve önyargının karşısında olan bir akım.

Güncel Türkçe Sözlük

hiççilik, -ği anlamı
is. fel. Yokçuluk.

Türkçe - İngilizce

hiççilik anlamı
isim
1) nihilism

hiççilik eş anlamlısı

nihilizm
is. fel. 1. Var olan bütün varlıkları, değerleri ve gerçekleri reddeden bir öğreti. 2. Her türlü gerçek varlığı inkâr eden aşırı bireycilik, hiççilik, yokçuluk. 3. Her türlü siyasi düzeni inkâr eden, toplumun birey üzerinde hiçbir baskısını kabul etmeyen görüş: "Bir nevi şiddetli mefkûrecilik, bir nevi nihilizm, daha doğrusu bir nevi ... zırdelilik." -P. Safa.

"hiççilik" için örnek kullanımlar

Black metaldekinin aksine şarkı sözlerinde sık kullanılan konular depresyon ve hiççilik tir. Türün öncüsü Bethlehem 'dır. Önemli blackened
Kaynak: Doom metal
de Sade'ın felsefesini incelerken Hıristiyanlık değerleri ve maddeciliği reddettiği için onun nihilizm in (hiççilik) öncüsü olduğunu söyler.
Kaynak: Marquis de Sade

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.