Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

hidralar ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

hidralar anlamı İng. hydras Lat.Hydrozoa Alm. Vielarmpolypen Fr. hydrozoaires hydor: su; zoon: hayvan
(Yun. hydor: su; zoon: hayvan) Çok hücrelilerden (Metazoa), sölenterler (Coelenterata) alt bölümünün, knidliler (Cnidaria) filumundan, çoğu hem medüz hem de polip tiplerini kapsayan, poliplerin koloniler meydana getirdiği, medüzlerin bazen koloniye bağlı kaldığı, eşey hücrelerinin dış deriden (ektoderm) meydana geldiği bir sınıf. Tatlı su polibi (Hydra) ve obelya (Obelia) iyi bilinen cinsleridir.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

hidralar anlamı Lat.hydroza Fr. hydrozoaires
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

hidralar anlamı Lat.Hydrozoa
Çok hücrelilerden (Metazoa), sölenterler (Coelenterata) alt bölümünden, knidliler (Cnidaria) şubsinden, çoğu hem medüz hem de polip türlerini kapsayan, poliplerin koloniler meydana getirdiği, medüzlerin bazen koloniye bağlı kaldığı eşey hücrelerinin dış deriden (ektoderm) meydana geldiği bir sınıf.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

hidralar anlamı İng. hydras Alm. Vielarmpolypen Fr. hydrozoaires hydor, zoon
(Hydrozoa), (Yun. hydor = su, Yun.zoon = hayvan) Çokgözelilerden sölentereler (Coelenterata) alt-bölümünün knidliler (Cnidaria) filumuna (bakınız») giren bir sınıfı. Çoğu hem mehüz, hem polip tiplerini kapsar. Polipler koloniler meydana getirirler. Medüzler bazan koloniye bağlı kalırlar. Eşey gözeleri dış-deriden meydana gelir. Tatlı su polipi (Hydra), obelya (Obelia) iyi bilinen cinsleridir (bakınız»).

Güncel Türkçe Sözlük

hidralar anlamı
ç. is. hay. b. Örnek hayvanı hidra olan sölenterler bölümü.

"hidralar" için örnek kullanımlar

opercularis). 18. yüzyıl da biyolog Abraham Trembley , Hollanda 'da bulunan hidralar ı incelemek amacıyla büyük camdan silindirlerde tutmuştur.
Kaynak: Akvaryum

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.