Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Hizan ne demek?

 - 2 sözlük, 10 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Hizan anlamı
öz. is. (hi'zan) Bitlis iline bağlı ilçelerden biri.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

hizan anlamı
Damların üzerine döşenen kalın ve büyük ağaç, kiriş,

-Sivas

hizan anlamı
Açgözlü.

Müşgebi *Bodrum -Muğla

hizan anlamı
Cimri.

Sunanköy *Çayeli -Rize

hizan anlamı
Yoksul.

-Isparta
-Burdur
-Eskişehir
*Fethiye ve köyleri -Muğla

hizan anlamı
Aile, çoluk çocuk.

*Şebinkarahisar ve köyleri -Giresun

hizan anlamı
1. bakınız» hızan(I)-5. 2. bakınız» hızan(I)-1. 3. Kıskanç, çekemeyen: Ali hizanın biri. 4. Becerikli. 5. bakınız» hızan(I)-4.
hizan anlamı
Kiler.

Harput -EL

hizan anlamı
1. Tembel, uyuşuk. 2. Yaramaz. 3. Açgözlü, doymayan.
hizan anlamı
< Ar. izân: izan; anlayış; zekâ. || hizanni: kavrayışı kuvvetli || hizansızsız: aptal

"Hizan" için örnek kullanımlar

Hizan (Xîzan), Bitlis ilinin bir ilçesidir. Bölgede ilk yerleşmeler M.Ö. 1000'li yıllarda Urartular ile başlamıştır.
Kaynak: Hizan
Kepirli (eski ismi: Nurs), Bitlis 'in Hizan ilçesine bağlı bir köy . Tarihi: Said Nursi , 1878 yılında bu köyde dünyaya geldi.
Kaynak: Kepirli, Hizan
Kolludere, Bitlis /Hizan 'a bağlı bulunan bir beldedir... Dört köyün birleştirilmesi suretiyle oluşturulmuştur. Etrafı yüksek dağlarla
Kaynak: Kolludere, Hizan
Derince, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün eski adı Püns ve halk arasında Püns olarak bilinir 1970 lerden
Kaynak: Derince, Hizan
Akbıyık, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: 1914 yılına kadar Egu olan adı 1928 tarihindeki köy adlarının
Kaynak: Akbıyık, Hizan
Akçevre, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Akçevre, Hizan
Akça, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Akça, Hizan
Ballıca, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Ballıca, Hizan
Akşar, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adı 1597 tarihinde 4.şerefxan tarafından yazılan şerefname adlı
Kaynak: Akşar, Hizan
Budaklı, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Budaklı, Hizan
Çayır, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Çayır, Hizan
Döküktaş, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Döküktaş, Hizan
Ballı, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Ballı, Hizan
Dayılar, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Dayılar, Hizan
Akdik, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy adını yeni kanuna göre verilmiş olup, eski ismi Li'dir. Li ismide
Kaynak: Akdik, Hizan
Bölüklü, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bölüklü, Hizan
Bozpınar, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Bozpınar, Hizan
Aladana, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Aladana, Hizan
Doğancı, Bitlis ilinin Hizan ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Doğancı, Hizan

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.