Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

hizmetli ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü

hizmetli anlamı
müstahdem (karş. çalışma yardımcısı).

Güncel Türkçe Sözlük

hizmetli anlamı
is. Odacı.

Türkçe - İngilizce

hizmetli anlamı
isim
1) servant
2) employee
3) attendant
4) vassal
5) follower

hizmetli eş anlamlısı

odacı
is. Resmî kuruluşlarda, iş yerlerinde, temizlik ve getir götür işlerine bakan görevli, hizmetli, hademe, müstahdem: "Şişman odacı sahanlıkta bir daha gözüktü." -E. E. Talu.

"hizmetli" için örnek kullanımlar

Hizmetli şoför; şoför memur; memur şef; şef de müdür olmak isterse, görevde yükselme sınavına giriyor.
Servant driver, the driver officer, chief officer, chief wants to become the manager, task enters rise exams.
Kaynak: posta.com.tr
Bugün doktor emekli olsa 1800 TL, bir ebe, hemşire ve sağlık memuru 1395 TL, bir memur 1255 TL, bir hizmetli 1118 TL emekli maaşı alacaklardır.
£ 1800 Today is retired doctor, a midwife, a nurse and medical officer £ 1395, £ 1255 a civil servant, a servant £ 1118 will receive a pension.
Kaynak: karaman.org
Görevde yükselmeyle hizmetli memur olunca maaşı 200 TL, memur şef olunca maaşı 150 TL artarken, şef müdür olunca maaşı 1100 TL yükseliyor.
When the increase in office-service officer's salary $ 200, S $ 150 while the salaries of civil servants when the chef, chef manager's salary when the 1100 TL is rising.
Kaynak: yerelgundem.com
Alman Elçiliğinde çalışan hizmetli kadın, bir Alman subayından Easterhazy adındaki bir Fransız binbaşısına yazılan bir mektubun
Kaynak: Dreyfus olayı
İmparatorluğu döneminde imperium yetkisi taşıyan üst düzey magistraların güvenliğini sağlamak olan Romalı özel bir sivil hizmetli sınıfı.
Kaynak: Lictor
kumandanlarından olan Sökmen, Büyük Selçuklu sultanı Melikşâh'ın amcası Yâkûtî'nin oğlu olan Kutbeddîn İsmâ'il'in gulâmı (yardımcı-hizmetli) idi.
Kaynak: Ahlatşahlar Beyliği
Müdürlüğü yeni Hükümet konağında hizmet vermekte olup, bu kurumda (1) müdür, (2) şube müdürü, (1) şef, (1) memur ve (3) hizmetli görev yapmaktadır.
Kaynak: Şalpazarı
Kelimenin etimolojik kökeni Eski Yunanca , "hizmetli", "hizmetçi", "yardımcı", "haberci" manalarına gelen diakonos tur. Günümüzde diyakoz
Kaynak: Diyakoz
Günün birinde ailenin tek çocuğu Cudi'nin sapık eğilimine tanık olmuş olabilecekleri göz önüne alınarak evde ne kadar hizmetli varsa
Kaynak: Asmalı Pencere

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.