Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

hostes ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

hostes anlamı
is. 1. Taşıtlarda, özellikle uçaklarda yolcu ağırlayan bayan. 2. Bir topluluk, kongre vb. yerlerde katılanları ağırlayan, onlara kılavuzluk eden bayan. 3. Yarışma proGramlarında sunucuya yardımcı olan bayan.

Türkçe - İngilizce

hostes anlamı
isim
1) hostess
2) stewardess
3) flight attendant
4) air hostess

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

hostes anlamı İng.hostess
1. Taşıtlarda ve özellikle uçaklarda yolcu ağırlayan bayan: § "Uçak hosteslerini andıran bir kıyafetle giyinmiş genç bir kız dünyanın en tatlı şeyi olur." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri ayarlama Enstitüsü, 251. § "Hostes, iri lacivert gözleriyle..." -Yavuz Bülent Bakiler, Üsküp'ten Kosova'ya, 2. 2. (bir toplulukta, kongrede vb. yerlerde) Katılanları ağırlayan, onlara kılavuzluk eden bayan.

"hostes" için örnek kullanımlar

Irmak Atuk özellikle Çarkıfelek programında hostes iken tanınmıştır.
Wheel of Fortune hostess program, especially when the river is known Atuk.
Kaynak: habergazete.com
Yani sıkı bir milli oyun sergileyecekler uçuş zamanı hostes kızlarımız.
So, the flight time will exhibit a strict national game hostess girls.
Kaynak: gunes.com
Turistik, iş, öğrenci, gemici, pilot, hostes vizeleri için hafta içi yüzlerce insan sıraya giriyor.
Tourist, business, student, sailor, pilot, flight attendant during the week, hundreds of people are lining up for visas.
Kaynak: samanyoluhaber.com
Ulaştırma Bakanı: Vatandaşımız havayolunun imkan ve rahatından yararlanıyor, THY'yi sadece hostes kıyafetine indirgemek yanlıştır.
Transport Minister: Our citizens benefit from the airline facility and the comfort, THY not only reduce air hostess costume is incorrect.
Kaynak: finans.milliyet.com.tr
Özel iş jetlerinde de hostes kullanılır. Tarih: Yolcu gemilerinde ve yolcu trenlerinde de hava hostesleri gibi hostesler bulunmaktadır.
Kaynak: Hava hostesi
Hostes, 1974 yapımı Türk filmi. Özet: Bir fabrikanın müdürü olan Nihat (Yalçın Gülhan ), patronunun kızı hostes Bahar'a (Perihan Savaş )
Kaynak: Hostes (film)
Bir terminalde işlerin aksamadan yürümesi için, yazıhaneci biletleri satar ve otobüs yolcu listesini muavine (host , hostes ) verir.
Kaynak: Yazıhaneci
80A 'nın kazandırdığı bir diğer yenilik ise Ellen Church isimli bir hemşirenin ilk kez hostes olarak uçakta görevlendirilmesi olmuştur.
Kaynak: Boeing 80
Peter Phillips kanadalı Autumn Patricia Kelly'le (d.3 Mayıs 1978,Montreal ) 2003 yılında,kendisinin iş için eşinin ise hostes olarak
Kaynak: Peter Phillips
Kayıp Cennet / Paradise Lost Düzensiz iş saatleri sebebiyle uyumakta zorluk çeken bir hostes, birkaç gecedir üst kat komşusunun gürültüsü
Kaynak: Vur/Yağmala/Yeniden
Kırıkkale'de lise mezun olduktan sonra Alanya 'da hostes olarak çalıştı. Lara'nın ilk albümü, 5 Haziran 2003 tarihinde çıktı.
Kaynak: Lara (şarkıcı)
Oyuncu kadrosu: Lois Moran | Havaalanındaki hostes | Didi Petrikat | Frankfurt'taki arkadaş | Hans Hirschmüller | Polis memuru |
Kaynak: Alis Kentlerde
İkinci evliliğini ise hostes bir kadınla yapmıştır. Yörükoğlu'nun iki de torunu vardır. Ölümü : Engin Yörükoğlu, hayatının son yıllarında
Kaynak: Engin Yörükoğlu
Olaylar : 1 hostes yaşamını yitirdi. 23 Ocak - İstanbul'da sabah saat 03:00'ten, akşam 18:00'e kadar sokağa çıkma yasağı kondu. "
Kaynak: 1972'de Türkiye

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.