Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ışgın ne demek?

 - 2 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

ışgın anlamı Lat.Rheum rhaponticum
Koyun ve sığırlarda oksalat zehirlenmesine neden olan bir cins bitki.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

ışgın anlamı
1. Bir yıllık ağaç sürgünü. 2. Kayalık yerlerde ve dağlarda yetişen, yenilebilir bir çeşit ot. 3. Karabuğdaygillerden, hekimlikte kullanılan bir çeşit bitki, Rheum Polygonaceae.
ışgın anlamı
Ağaç sürgünü

Ordu

ışgın anlamı
Taze sürgün

Adana, Osmaniye

"ışgın" için örnek kullanımlar

Işgınzümrütü ya da minik zümrüt (Callophrys mystaphia), Lycaenidae familyasından Türkiye ve İran 'da endemik olan ve tırtıl ı ışgın
Kaynak: Işgın zümrütü
Bu cins içinde ravent (Rheum rhabarbarum), İngiliz ravendi (Rheum rhaponticum) ve ışgın (Rheum ribes) gibi türler yer almaktadır.
Kaynak: Ravent (cins)
Türkçede Rheum ribes için kullanılan «ışgın» adı bazen ravent için de kullanılmaktadır. Ravendin (Rheum rhabarbarum) yaprak sapı
Kaynak: Ravent
Eski adı Gorêmazalon olan bu yerleşim yerinin adı bu bölgede yaygın olarak yetişen eşkın (bazı yörelerde ışgın olarak da bilinir)
Kaynak: Eşkınlı
yıkanan buğdaydan çıkan iri saman parçaları ılıngaç: salıncak ışgın: soyularak yenen dikenli bir bitki isgembe: sandalye ilikmen:
Kaynak: Mengensofular, Şarkışla
myrtillus), asma (Vitis), kayışkıran (Ononis), labada (Rumex longifolius), ışgın (Rheum ribes) gibi oldukça geniş yemek listesiyle beslenir.
Kaynak: Xylena exsoleta
bitkiler halkın sebze ihtiyacını karşılar. Meyve olarak yenen ışgın ve temtol bitkisi yaza doğru yaylalarda toplanır ve çarşılarda satılır.
Kaynak: Uludere
Festivale katılanlara kahvaltı, ışgın mıhlaması, kavurma ikram edilmektedir. Festival süresince bazı köy büyükleri tarafından anılar ve
Kaynak: Yeşildere, Kovancılar
gereksinimle ilgili olduğunu farzetmiştir. Hintyağı veya küçük bir miktar calomel (tatlısülümen) veya ışgın 'ın faydalı olacağını öne sürmüştür.
Kaynak: Yenidoğan sarılığı
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.