Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ışınlılar ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Asalakbilim Terimleri Sözlüğü

ışınlılar anlamı İng. radiolarians Osm. şuâiye Lat.Radiolaria Alm. Strahltierchen Fr.radiolaires
Yalancıayaklarını devim örgeni olarak kullanan ve deniz yüzeyinde özgür yaşayan kökbacaklılar takımı.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

ışınlılar anlamı İng. radiolarians Osm. şuâiyye Lat.Radiolaria, radiolus: küçük ışın Alm. Radiolarien Fr.radiolaires
Bir hücrelilerin (Protozoa), kök ayaklılar (Rhizopoda) sınıfından, vücutları küre biçiminde ye iç kapsülleri bulunan, delikli olan kapsülün içi çekirdekli sitoplâzmayı, dışı birçok koful kapsayan, denizlerde pelâjik yaşayan, kontraktil kofulları bulunmayan, çoğunlukla silisten yapılmış bir iskeletleri olan, bir hücreli alglerle ortak yaşayan bir takım.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

ışınlılar anlamı Osm. şuâ'iye Lat.Radiolaria Fr.radiolaires
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

ışınlılar anlamı Lat.Radiolaria
Bir hücrelilerin (Protozoa), kök ayaklılar (Rhizopoda) sınıfından, vücutları küre biçiminde ve iç kapsülleri bulunan, delikli olan kapsülün içi çekirdekli stoplazmayı, dışı ise bir çok koful kapsayan, denizlerde pelajik yaşayan, kontraktil kofulları bulunmayan, çoğunlukla silisten yapılmış bir iskeletleri olan, bir hücreli alglerle ortak yaşayan bir takım.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

ışınlılar anlamı İng. radiolarians Osm. şuaiye Lat.radiolus Alm. Radiolarien Fr. radiolaires
(Radiolaria), (Lât. radiolus = küçük ışın): Birgözeli hayvanlardan kök-ayaklılar (Rhizopoda) sınıfının (bakınız») bir takımı. Vücutları küre biçiminde olup bir iç kapsülleri vardır. Delikli olan kapsülün içi çekirdekli sitoplazmayı, dışı sansar birçok kofulları kapsar. Denizlerde pelâjik yaşarlar. Kontraktil kofulları yoktur Çoğunluk SiO2 den yapılmış bir iskeletleri vardır. Birgözeli alglerle ortakyaşarlar. Akantometra (Acanthometra) türü iyi bilinir (bakınız»).

Güncel Türkçe Sözlük

ışınlılar anlamı
ç. is. hay. b. Bir hücreli hayvanların, kök bacaklılar sınıfına giren, protoplazmalarından, hareket ve duyu organı olarak yalancı ayak salan takım.

"ışınlılar" için örnek kullanımlar

Haeckel'in kitabında özellikle dikkat çeken levhalar arasında, Protista âleminin Radiolaria (ışınlılar) şubesine dahil plankton lara ait
Kaynak: Kunstformen der Natur
denizlerde yaşayan, genellikle küçük (15 cm) tür leri kapsayan bir gruptur. Sediment te yaşarlar ve mikroskobik canlılar ve ışınlılar la beslenirler.
Kaynak: Denizdişleri
Paramecium bursaria ya da Sarcodina (Radiolaria, ışınlılar) şubesinin canlıları gibi bazı protozoanın, hücreleriyle bütünleşmemiş olan
Kaynak: Protistler
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.