Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

anıla ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

anıla anlamı İt..anello
Çapanın halata takılan en büyük halkası: § "anıla is. Lengerin büyük halkası ki halata onunla takılır." -Ahmet Vefik Paşa, Lehçe-i Osmani.

"anıla" için örnek kullanımlar

kırıp şehre girmiş, bu kapı ve çevresindeki semt, daha sonra bu kişinin adı ile anıla gelmiş, sonradan halk arasında Cibali şeklinde değişmiştir.
Kaynak: Cibali, Fatih
Hubyar Sultan, Hubyar Abdal, Hubyar Devletlü ,Hubyar Derviş ,Gülyüzlü Hubyar,Hızır Hubyar diye anıla gelmiştir. Dede Hubyar Sultan ile Torun
Kaynak: Hubyar Sultan
Orijinal adı ile anılan bu köy halkı hala aynı adla anıla gelmiştir. Kültür: Köyün gelenek , görenek ve yemek leri hakkında Eldelek köyü
Kaynak: Eldelek, Çamlıdere
Köyün cumhuriyetle birlikte kullanılan adı Bereketli, cumhuriyet öncesi İstavra (İstaura), Nastavra daha sonra Mastavra olarak anıla
Kaynak: Bereketli, Balıkesir
Adının büyük sürüsü olan Yürök Türklerinden çobanlık yapan Hasan ismindeki Çoban dan aldığı ve Çobanhasan olarak anıla gelmiştir.
Kaynak: Çobanhasan, Akhisar
geç­meyen; yenilmeyen yıkılmayan manâsında "Dişli'nin Köyü" olarak anıl­masından günümüze kadar anıla gel­miş ve "Dişli" olarak adlandırılmış.
Kaynak: Dişli, Sorgun
Babaların biri lakabıyla, diğer üçü ise adlarıyla anıla gelmiştir. Babalar: Cellât Baba, Mahmut Ali Baba, Hüsnü Baba ve Hıyan Baba'dır.
Kaynak: Korucak, Çelikhan

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.