Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

içimli ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

içimli anlamı
sf. 1. İçimi herhangi bir nitelikte olan: Ağır içimli. Güzel içimli. 2. İçimi iyi, lezzetli: "Senin tütünün de içimli bir şey değil ya!" -M. Ş. Esendal.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

içimli anlamı
Lezzetli.

*Bornova -İzmir

"içimli" için örnek kullanımlar

damıtımcı Don Facundo Bacardi tarafından bilinen çağdaş damıtım aygıtlarında damıtarak daha rafine ve rahat içimli bir hâle getirilmişidir.
Kaynak: Bacardi
Hafif içimli bir bira olan Corona, genellikle limon dilimiyle içilmektedir. Dünyadaki en pahalı biralarından olan Corona, light biradır.
Kaynak: Corona (bira)
Hakkında: Bu seri orta- ağır içimli olarak üretildi. Columbus'un Amerika kıtasını keşfinin 500. 1492 serisi ise orta içimli olarak üretilmiştir.
Kaynak: Cohiba
Pilsen: Kolay içimli , açık renkli, şerbetçiotu ndan gelen aromatik ve acılık tat karakteri dengelenmiş, alkol derecesi %4,8-5,1 arasında
Kaynak: Bira
boyutlu, kırmızı , açık kırmızı renk li, ince damar lı, ince nesiçli elastikiyeti, yüksek, tok içimli, tatlı aroma tik koku lu tütünlerdir.
Kaynak: Bafra
gezmeye geldiği zaman şehir yerli bağcılarınin üretiği şarabın doğal olarak devamlı yüksek alkollü, güzel içimli bir şarap olduğunu anladı.
Kaynak: Marsala
köyün suyu, köyün kendi yaylası olan ve Hıdırnebi yaylasına komşu durumdaki Şahinli yaylasından gelmekte olup, inanılmaz yumuşak içimli ve
Kaynak: Şahinli, Çarşıbaşı
Bu sigaralar, karanfil içermesi haricinde, orta sertlikte içimli sigaralara eşdeğerdir. Çok daha tatlı olmaları ve daha az karanfil
Kaynak: Djarum
Bonn, kente özgü, hafif içimli ve „Bönnsch“ adı verilen bir bira markasına da sahiptir. Altyapı Ulaşım Havayolu: Düzenli belediye otobüs
Kaynak: Bonn

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.