Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

idda ne demek?

 - 1 sözlük, 3 sonuç.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

idda anlamı
< Ar. iddiâ: iddia.
idda anlamı
İddia

Ordu

iddâ anlamı
(< Ar. iddia) İddia.

"idda" için örnek kullanımlar

birader senle idda oynamak isterdim, skor tam isabet !!!
I'd like to play with you, brother claimed, the score right there!!!
Kaynak: fotomac.com.tr
Bu iddiaların ardından Bloomberg de Apple'a yakın kaynaklardan aldığı duyumlara göre yaklaşık 100 kişilik bir ekibin Apple'ın saate benzer ürünü üzerinde çalıştığını idda etti.
Then the sensations of these claims according to Bloomberg sources close to Apple, Apple's hours of a team of approximately 100 people working on a similar product, has claimed.
Kaynak: shiftdelete.net
Necati Şaşmaz'ın evlilik haberi sonrası geçtiğimiz haftalarda Gökhan Niya adlı genç ile bir araçta kendini saklamaya çalışırken görüntülenmiş ve sevgili olduklarını idda edilmişti.
Necati Şaşmaz'ın after news of marriage in recent weeks trying to hide himself in a car with a young Jennifer Niya views and claimed that they had been lovers.
Kaynak: bursadabugun.com
türediği, bu Arabça sözcüğünde Antik Yunanca himya (metal eritmek alnamına gelen χημεία ya da χημία) sözcüğünden türediği idda edilmektedir
Kaynak: Kimya
Kral Arthur'un mezarının Avalon'da olduğu idda ediliyor. Arthur'un etimolojisi: Arthur'un kökeni hala bir tartışma konusudur. Kimileri Latin
Kaynak: Kral Arthur
yani ESP (telepati vs.), telekinezi gibi paranormal yeteneklere sahip olduğu idda edilen kimseleri belirtmek üzere de kullanılmaktadır.
Kaynak: Psişik
Bazı araştırmacılar Tirilye'nin Brylleion bağlı Tereia olduğunu idda etmektedirlerTirilye'nin kardeş şehirleri Yunanistandaki Rafina ve
Kaynak: Tirilye, Mudanya
karşısında telaşa kapılan Tebai meclis i Spartalıların istekleri kabul etmek üzereyken, Epaminondos Sparta ordusunu yenebileceğini idda etti.
Kaynak: Epaminondos
2010 başkanlık seçimleri sonrasında Gbagbo, oy sayımında dolandırıcılık olduğunu, hileli olduğunu idda etti ve meydan okuyarak makamını
Kaynak: Laurent Gbagbo
Dünya 'nın yuvarlak olduğunu idda eden Orta Çağ kaşifi Galileo Galilei kilisesi tarafından saçmalıyor olarak nitelendiğinden aforoz
Kaynak: Saçmalık
Bu dev örümceklerin bilimadamları 100 yıldan fazla yaşayabilmekte olduklarını idda ediyorlar. Bu örümcek türleri yengeç türlerinin en
Kaynak: Japon örümcek yengeci
Bilgelik tanrıçası Athena 'nın bazı çocuklarında bu özelliğin görüldüğü idda edilmektedir:" "Yorgunluktan bayılacak gibisin," dedi Piper. "
Kaynak: Annabeth Chase
ifade vererek, Menezes'in oldukça bol bir elbise giydiğini ve metroya girişteki bilet gişelerinde polisten kaçarak geçtiğini idda etmişlerdir.
Kaynak: Jean Charles de Menezes
Her nekadar özel bir Diophantine denklemi olan bu denklemin yanlışlıkla Pell'e atfedildiği idda edilse de, bu iddayı doğru bulan ve karşı
Kaynak: John Pell
Koyun adını coğrafi yapısından aldığı idda edilir. tarihi ise kıbrıscık ilçesinin tarihiyle eşdeğer sayılabilir. (1402 Ankara savaşı)
Kaynak: Yazıca, Kıbrıscık
sıra milletvekili adayı olmuş fakat sıralamanın ahlaki ve adaletli yapılmadığını idda ederek 2. sıra adaylığından istifa etmiştir.
Kaynak: Sungur turan
yazılması üzerinde de ağırlığı olacağı, ama çoğulcu ve çağdaş demokrasilerde siyasi iktidarın gücünün, basit oyçoğunluğuna olmadiğı idda edilmişdir.
Kaynak: Adalet ve Kalkınma Partisinin kapatılma davası
üzerinden Çin 'e geçmek isteyen 100,000 Kırgız ölmüştür. Rus kaynakları ise isyanda, 3,000 insanın yaşamlarını yitirdiklerini idda ederler.
Kaynak: Bedel Geçiti
Güney ve Kuzeyorta ağızları karşılaştırması |! : ellu/ella | eddu/edda | iddu/idda | iddu/idda | piglià | piglià | piddà | piddà |
Kaynak: Korsikaca
ve bu sayede Türkiye'de yasaklanmış olan IP'leri kullanmayarak Türk kullanıcılara erişim sağladığını ve yasağı etkisiz kıldığını idda etti.
Kaynak: YouTube'a Türkiye'den erişimin engellenmesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.