Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

imleme ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Dilbilim Terimleri Sözlüğü

imleme anlamı Fr. Signification
Kelimeler birer im (işaret) diye alındığı vakit bunların görevlerine, yâni bir anlam vermelerine imleme denir. O takdirde kelimenin ses tarafı iMLİYEN (Signifiant), anlam tarafı da İMLENEN (Signifié) adım alır.

BSTS / Gösterim Sanatları Terimleri Sözlüğü

imleme anlamı İng. allusion Osm. telmih Alm. Anspielung Fr. allusion
Bir olayı ya da imgeyi anımsatacak bir sözü bilerek söyleme.

BSTS / Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü

imleme anlamı İng. cording off, papering Fr. repérage
Sinem. Basılacak ya da çoğaltılacak bölümlerin nereden başlayıp nerede sona ereceğini belirtmek üzere, buna temel olan filmin arasına kâğıt iliştirme ya da deliklerine iplik bağlama.

BSTS / Yazın Terimleri Sözlüğü

imleme anlamı Osm. işaret, kinaye
Değinmecenin bir türü. bakınız» değinmece.

Güncel Türkçe Sözlük

imleme anlamı
is. İmlemek işi, ima: "Bir eleştirmenin birkaç tümceyi, bir iki imlemeyi saymazsak kırk yılda yazılmış bir yazısı var." -N. Meriç.

imleme eş anlamlısı

ima
is. (i:ma:) 1. Dolaylı olarak anlatma, üstü kapalı olarak belirtme, işaretleme, anıştırma, ihsas: "Başkalarına ima ile bile söylemekten çekindiğim en mahrem şeyleri bilen insandın sen." -P. Safa. 2. Açıkça belirtilmeyen, dolaylı olarak anlatılan şey.

"imleme" için örnek kullanımlar

Sosyal imleme İnternet kullanıcılarının internet kaynaklarının yer imlerini düzenleme, saklama ve arama yapmak için bir yoldur.
Kaynak: Sosyal imleme
Web2.0 projelerinin artması ile birlikte linklerin farklı sitelerde farklı şekillerde paylaşılması durumuna im ya da imleme deniyor.
Kaynak: İm
Kullanıcıların, internette üye oldukları bloglar, arkadaşlık siteleri, fotoğraf siteleri, imleme siteleri gibi pek çok kaynaklardaki
Kaynak: FriendFeed
Sosyal imleme. Pligg ve Dugg gibi web sitelerine yapılan link paylaşımlarının tümüne verilen çalışmalardır. Dizin. Bazı sitelerin sıralanması ve
Kaynak: Backlink
çalışabilmektedir. Yahoo! geliştiricileri tarafından da desteklenmekte ve sosyal imleme platformu del.icio.us 'un da altyapısını oluşturmaktadır.
Kaynak: Symfony
Metotlar: İmleme sitelerinden alınan sosyal imleme. Kategori:Spam Kategori:Dünya Çapında Ağ Kategori:Bilgisayar yöntemleri.
Kaynak: Black Hat SEO
Web temelli yer imleme servisleri kullanıcılara her yerden girilebilir uzaktan web sağlayıcı üzerinde yer imlerini saklamaya izin
Kaynak: Yer imleri
genç'in hikayesini anlatan ‘Çılgın/Facebook' şarkısı ve Video klib'i Dünyaca ünlü sosyal imleme sitesi ‘BuzzFeede Düşünce dünya çapında ilgi gördü.
Kaynak: İsmail YK

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.