Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

irat ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

irat anlamı İng. income, revenue
1. bakınız» gelir 2. Gelir getiren taşınmaz.

Güncel Türkçe Sözlük

irat, -dı anlamı
is. (i:ra:dı) 1. Gelir: "Şenlik pansiyonerleri de ekseriyetle iratları düzgün kimseler değildir." -H. R. Gürpınar. 2. Gelir getiren mülk: "Zavallının iratlarında oturan kiracılarla uğraşarak kırmadığı koz, çevirmediği dolap kalmıyordu." -Ö. Seyfettin. 3. esk. Söyleme.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

irat anlamı
Ret.

Çepni *Gemerek -Sivas

irat eş anlamlısı

gelir
is. 1. Bir kimseye veya topluluğa belli zamanlarda, belli yerlerden gelen para, varidat: "Saklanan bir gelir vardı ki aç, çıplak kalmıyorlardı." -M. Yesari. 2. Bir ekonomik birimin belli bir süre içinde kazandırdığı aylık, kira vb. getiri, varidat, irat.

"irat" için örnek kullanımlar

Kurum hesaplarına intikalinden itibaren on yıl içinde iadesi talep edilmeyen kesintiler Kuruma irat kaydedilir.
Accounts of the Authority within ten years from the transfer of unclaimed refunds are recorded as revenue deductions to the Authority.
Kaynak: dha.com.tr
Şeref Aydemir'in sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde ise teminat İdare lehine irat kaydedilerek, arsa ihaleye teklif veren sıradaki adaya verilecek.
Honor to Aydemir refuses to sign the contract or fails to comply with other obligations recorded as income in favor of the collateral administration, land of bidders will be given to the island.
Kaynak: haberler.com
Vergi Mükellefleri : d) İpotekli borç senedi, irat senedi (Binde 8,25) 2. Ticari belgeler: a) Menşe ve Mahreç şahadetnameleri (9,90 TL)
Kaynak: Damga vergisi
Namazdan sonra Hoca efendi yağmur hutbesi irat ediyor. Ve ayakta yağmur duası yapılıyor. Hazırlanan yağmur duası yemekleri erkeklere Köy
Kaynak: Uluköy, Nallıhan
satış sözleşmesinin belirlenen sürelerde imzalanmaması nedeniyle teminatları irat kaydedilmiş ve ihale olumlu olarak sonuçlandırılamamıştır.
Kaynak: Tümosan
Burada ipotek, ipotekli borç senedi ve irat senedi olmak üzere üç tür taşınmaz rehni tescil edilir. Oluşması. Tapu kütükleri kadastro
Kaynak: Tapu kütüğü
stoktaki eski pulların sürşarjlanmasıyla elde edildi ve pullar öksüzlere irat toplamak için basıldı 1865 yılına kadar eski olan pullar
Kaynak: Türkiye'nin posta tarihi ve posta pulları
ve mütalâasından ve beyanatından ve Meclisteki rey ve mütalâasının ve beyanatının Meclis haricinde irat ve izharından dolayı mesul değildir.
Kaynak: Yassıada Yargılamaları
Hükmü şerifi ali şan irat olunmağın ber-muceb-i emr-i şerifi divanisi dahi kayt olunup, iki yandan sebt olundu. Haliyen mescit der
Kaynak: Karayakup, Gölova

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.