Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

anonim ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Kitaplıkbilim Terimleri Sözlüğü

anonim anlamı İng. anonym
Yazarı belli olmayan, bilinmeyen.

Güncel Türkçe Sözlük

anonim anlamı
sf. 1. Adı sanı bilinmeyen: "Ah bir anonim olmak, kalabalık içine karışıp kaybolmak tadına kavuşabilseydik." -F. R. Atay. 2. Çok ortaklı. 3. ed. Yazanı, yapanı, söyleyeni bilinmeyen (eser).

Türkçe - İngilizce

anonim anlamı
sıfat
1) anonymous
2) incorporated
3) incorporate
4) joint-stock
isim
1) anonym

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

anonim anlamı Fr.anonyme
1. Adı sanı bilinmeyen: § "Mümtaz'a göre insan adaya giderken anonim bir şey olurdu." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 115. § "Böylece siz de siliniyor anonimleşiyorsunuz" -Adalet Ağaoğlu, Başka Karşılaşmalar, 31. § "Zira birkaç dostunuz daha size anonim kâğıtlar ile bunu ihbar etmek istediler." -Ahmet Midhat Efendi, Karnaval, s.166. § "İstatistiklerin ve bürokratik sınıflamaların "ev kadını" diye adlandırdığı o anonim kişinin hayatında böyle gizli, esrarlı ve kaygan böyle olduğunu Galip, evlendikten sonra keşfetmiştir." -Orhan Pamuk, Kara Kitap, 59. 2. Yaratıcısının adı bilinmeyen: § "Yazarı da bunu anonim olarak yayınladığı hâlde yakalanıp mahkemeye verilmiş." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları, 21. § "Hasta ve yaralı Anzak askerlerini gösteren bir fotoğrafın altına, anonim bir Gelibolu şiirinden alınmış, ‘ölümle yaşadılar hastalıkla beslediler.' dizesi konmuştu." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 281. § "anonim: Hisseli senedat üzerine yapılan isimsiz şirket." -Ali Seydi, Lugât-i Ecnebiye. 3. Çok ortaklı: § "Anonim ortaklık şeklinde davayı ele almıştır." -Necip Fazıl Kısakürek, İhtilal, 167. § "Kendilerini kullanan anonim sermayenin kölesi olduklarını sezer." -Peyami Safa, Türk İnkılabına Bakışlar, 187. § "anonim. İsimsiz." -Ahmet Vefik Paşa, Lehçe-i Osmani. § "Bugün, zengin ve ileri sanayi memleketlerinde anonim şirketler sermayeyi mahdut ellerde birikmekten kurtarmakta, yüz binlerce hissedar arasında dağıtmaktadır." -Peyami Safa, Doğu-Batı Sentezi, 179. § "Bana da Altınyaprak anonim tütün şirketinin bir mağaradan pek farklı olmayan şu loş köşesine geldi." -Reşat Nuri Güntekin, Yaprak Dökümü, 6.

"anonim" için örnek kullanımlar

Günün Bay Deki'liği ilk kez anonim bir fenomene gidiyor, uğurlar getirsin.
Incorporated for the first time going to a phenomenon of the day, Mr. Deki'liği, bring them farewell.
Kaynak: radikal.com.tr
Haberde belirtilmiyordu; "anonim" idi!
Not mentioned report, the "anonymous" was!
Kaynak: odatv.com
Saadet Karabulut yayınladığı tweetle, anonim olarak Parool gazetesine gönderilen bir okur mektubunda yer alan konulara gönderme yapıyor.
Tweet Saadat Khan published, anonymously sent Parool newspaper refers to the topics in a reader's letter.
Kaynak: sonhaber.nl
Anonim şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş ve borçlarından dolayı yalnız malvarlığıyla sorumlu bulunan şirkettir. olmayan anonim
Kaynak: Anonim şirket
teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirir
Kaynak: Google
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.